Son dakika haberi: Çavuşoğlu duyurdu! Erdoğan, Trump'a rest çekip...

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Cezayir'de yaptığı açıklamada, operasyonun uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleşeceğini söyledi. Çavuşoğlu, "Suriye dahil ilgili ülkelere bildirimlerde bulunacağız" dedi.

09 Ekim 2019 Çarşamba 14:06
Son dakika haberi: Çavuşoğlu duyurdu! Erdoğan, Trump'a rest çekip...

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları; 

 


Harekat başlatma kararı almıştık. ABD Başkanı Trump bölgeden çekileceğini ve güvenli bölgeyi oluşturmak istediklerini söyleyince müzakere başlattık. Bu sürecin bizi oyalama süreci olduğunu görünce, Cumhurbaşkanımız Trump'a 'Sizinle netice alamayacağız, destek vermeye devam ediyorsunuz. Biz harekatı başlatacağız' dedi.

Bu bizim BM Güvenlik Konseyi kararlarından sağlanan bir hakkımızdır. Harekatımızı da bu çerçevede gerçekleştireceğiz. Uluslararası hukuk çerçevesinde BM dahil, ilgili ülkelere bildirimde bulunacağız. Bölge için önemli bir harekat olacak. Türkiye ve bölgedeki göçmenlerin bu bölgeye dönmesi mümkün olacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63