Son dakika haberi: Darbe imalı bildiriye imza atan amiraller için yeni karar

Son dakika haberi! Güvenlik kaynakları: Darbe imalı bildiriyi imzalayan emekli amirallerin lojman hakları ve koruma hakları iptal edildi.

05 Nisan 2021 Pazartesi 14:11
Son dakika haberi: Darbe imalı bildiriye imza atan amiraller için yeni karar

Son dakika haberi: Güvenlik kaynakları: Darbe imalı bildiriyi imzalayan emekli amirallerin lojman hakları ve koruma hakları iptal edildi.

10'U GÖZALTINDA, 4'Ü İFADEYE ÇAĞRILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen emekli amiraller Ergun Mengi, Atilla Kezek, Ankara'da; Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç ve Türker Ertürk, İstanbul'da; Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal ise Kocaeli'de bu sabah gözaltına alındı. Emekli amiraller Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'ın ise 3 gün içinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri tebliğ edildi.

Gözaltındaki emekli amirallere sorulacak 3 soru

Son dakika: Amiraller ve Deniz Aslanları'ndan sonra CHP'li eski vekillerden de bildiri

Muharrem İnce'den tepki çeken bildiri çıkışı

Amirallerden sonra 'Deniz Aslanları': Bir bildiri de onlar yayımladı

İşte milli iradeyi hedef alan o skandal bildiri!

NE OLMUŞTU? 

Bazı emekli amirallerin imzasıyla Montrö Sözleşmesi gündemi üzerinden bir bildiri yayımlandı. Siyasete yön verme çabası içeren bildiriye çok sert tepki gösterildi. 

Darbe imalı bildiriyi imzalayan 103 emekli amiral kimdir

DARBE İMASI: AKSİ HALDE...

Emekli amirallerin imzası olan bildiride, "Bu gerekçelerle, TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk'ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz. Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir" açıklaması darbe iması olarak dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63