Son Dakika Haberi: Füze yağmuru: Almanya'dan skandal açıklama! Bir açıklama da Çin'den

Son Dakika Haberi: İsrail'in katliamlarına karşı roket saldırıları gerçekleştiren Hamas, Tel Aviv'in "Cehennem kapılarının açılmasından" korktuğunu açıkladı.

20 Mayıs 2021 Perşembe 11:25
Son Dakika Haberi: Füze yağmuru: Almanya'dan skandal açıklama! Bir açıklama da Çin'den

Son Dakika Haberi: Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, daha sonra Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze'ye saldırılar başlattı.

Google'ın Yahudi çalışanlarından İsrail'i kızdıracak karar

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, bölgede yaşanan gelişmeleri gün içinde sizlere bu haberimizde aktaracağız.

ÇİN VE ALMANYA'DAN AÇIKLAMA

- Çin Dışişleri Bakanlığı: Gazze'de derhal ateşkes ve şiddetin durdurulması çağrısında bulunuyoruz. İki devletli çözüme olan sıkı bağlılığımızı yineliyoruz.

- Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İsrailli mevkidaşı Gabi Aşkenazi'yi ağırladı. İkili, baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Maas basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

"Gazze'den atılan Hamas roketleri karşısında İsrail'in yanındayız ve destekliyoruz. İsrail'in kendini savunma hakkı var. Filistinlilerin ve İsraillilerin barış içinde yaşayabilmesi için iki devletli çözümden yanayız. Yaşanan insani durumlardan dolayı endişeliyiz. Mevcut durum bu haliyle devam etmemeli. Ateşkes çağrısında bulunuyoruz."

İsrailli bakan ise, "Almanya İsrail'in meşru müdafaa hakkını savunuyor, Hamas'ı kınıyor" dedi ve Berlin'in bu desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu kaybetti.

Gabi Aşkenazi ve Heiko Maaas

"CEHENNEMİN KAPILARININ AÇILMASINDAN KORKUYORLAR"

- Lübnan merkezli el-Meyadin televizyon kanalına konuşan Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, ateşkes için gösterilen çabaların başarıya ulaşacağı beklentisinde olduğunu belirtti. Ebu Merzuk, "Gazze'de ateşkese bir veya iki gün içinde varılacağını tahmin ediyorum" diye konuştu. İsrail'in birçok cephede savaşmaya gücünün olmadığını dile getiren Ebu Merzuk, Tel Aviv'in "bundan dolayı da üzerine cehennem kapılarının açılmasından oldukça endişeli olduğu" yorumunu yaptı.

FÜZE YAĞMURU

- İsrail'in saldırılarına direniş grupları cevap vermeye devam ediyor. İsrail ordusu, gerginliğin arttığı günden bu yana, Hamas güçlerinin Gazze'den İsrail'e toplam 4 bin 70 roket fırlattığını açıkladı.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin'de yaşanan gelişmeleri ele almak amacıyla düzenlenecek BM Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere, beraberinde Filistinli, Pakistanlı ve Tunuslu mevkidaşlarıyla birlikte aynı uçakta New York'a geldi.

- BM, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu en az 75 bin Filistinlinin yerinden edildiğini duyurdu.

- Netanyahu, Twitter hesabından paylaştığı videoda, "Filistinli militanlara karşı operasyonlarımız devam edecek" dedi.

TOPLANTI İPTAL EDİLDİ

- Moritanya, Arap Mağrip Birliği'nin Filistin halkına destek amacıyla harcanan çabaların koordine edilmesi için Dışişleri Bakanları düzeyinde bugün gerçekleştireceği toplantının ertelendiğini duyurdu. Moritanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ertelenen söz konusu toplantının yapılacağı tarihin daha sonra açıklanacağı belirtildi. Açıklamada, erteleme kararının bugün düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında Filistin vizyonunu desteklemek için Arap Grubu tarafından üstlenilen hazırlıklar konusundaki yükümlülükler göz önüne alınarak verildiği aktarıldı.

Suzi Aşkentana

ÇOCUKLAR ÖLÜYOR

- İşgalci İsrail, Gazze'de 60'tan fazla çocuğu katletti. Bunlardan 11'i daha önceki bombardımanlarda travma yaşayan ve Norveç Mülteci Merkezi'nde psikolojik tedavi gören çocuklardı. Norveç Göçmen Konseyi Sekreteri Jan Egeland, "Travma ile başa çıkmalarına yardım ettiğimiz 11 çocuğun evdeyken bombalandığını öğrendiğimizde şok olduk. Artık gittiler, aileleriyle birlikte öldürüldüler. Rüyalarıyla ve onları rahatsız eden kabuslarla gömüldüler" dedi.

İSRAİL JETLERİ BOMBA YAĞDIRDI

- İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda evleri, tarım arazilerini, Mülteci kamplarını ve Filistin direniş gruplarının mevzilerini hedef aldı. Bombardımanlar sonucunda, yaralananlar olduğu açıklandı.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63