Son dakika haberi! Kabine toplandı: Yeni kısıtlamalar olacak mı?

Son dakika haberi: Türkiye'nin merakla beklediği yeni kararların alınacağı kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında başladı.

26 Nisan 2021 Pazartesi 15:51
Son dakika haberi! Kabine toplandı: Yeni kısıtlamalar olacak mı?

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, ramazan ayının geri kalanında ve bayramda hangi tedbirlerin uygulanacağına karar verilmesi bekleniyor. 

Kabinede alınan kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın toplantısıyla açıklayacak. 

3 BAKAN İLK KEZ KATILIYOR

Kabine toplantısına, yeni göreve atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş ilk kez katılıyor.

ÖNCELİKLİ GÜNDEM KORONAVİRÜS

Toplantının öncelikli gündeminin yine koronavirüs ile mücadele olması bekleniyor. 

Toplantıda COVID-19'la mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, aşı tedariği, yerli aşı çalışmaları ve aşı takvimi konularının yanı sıra Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyon başta olmak üzere ülke gündemindeki çeşitli konuların ele alınacağı tahmin ediliyor.

BAKAN KOCA SUNUM YAPACAK

İki haftalık süre yeni haftada doluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda bir sunum gerçekleştirecek. Kısmi kapanma sürecinin verileri analiz edilecek. Tedbirlerin tabloya nasıl yansıdığına bakılacak. Nüfusa oranlı il vaka haritası üzerinde yeniden değerlendirme yapılacak.

EK TEDBİR Mİ, TAM KAPANMA MI?

Bakan Koca, perşembe günü toplanan Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını kabine üyeleri ile paylaşacak. Ramazan ayının geri kalanında ve bayramda tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA KISITLAMA GELECEK Mİ?

CNN Türk'te yer alan habere göre ise, Çarşamba günü başlayacak olan Ramazan Bayramı arefesini de içine alan perşembe, cuma, cumartesi gününe denk gelen Ramazan Bayramı'ndaysa hareketliliğin en aza indirilmesi için Türkiye genelinde bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı verilmesi bekleniyor.

Bu çerçevede 5 günlük bir kısıtlamada Kabine toplantısında gündemde olacak ve toplantının ardından alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63