Son dakika haberi: Kanal İstanbul'un temeli atılıyor! Başkan Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul konusunda hazırlıkların tamamlandığını belirterek, projenin temelinin yaz aylarında atılacağını duyurdu.

07 Nisan 2021 Çarşamba 13:55
Son dakika haberi: Kanal İstanbul'un temeli atılıyor! Başkan Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

ÇED RAPORU TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğanı, "Ülkemizin en büyük ve en stratejik altyapı projesi olan Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Projenin ÇED raporu, 56 kurum ve kuruluşun, 200’den fazla bilim insanının, medyanın ve vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamlandı" dedi. 

TEMELİ YAZ AYLARINDA ATILIYOR

Erdoğan, "İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul'a başlıyoruz, yapacağız ve milletimizin emrine amade edeceğiz." Kanal İstanbul'un ihalesi yakında olacak, yaz aylarında temelini atıyoruz" ifadelerini kullandı.

KANAL İSTANBUL YENİ BİR NEFES BORUSU OLACAK

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"İnşa edeceğimiz 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip Kanal İstanbul, bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır."

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63