Son Dakika Haberi: Meteoroloji duyurdu: Lapa lapa kar yağacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için son dakika uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan son hava tahminine göre bugün, Doğu ve Güneydoğu'da karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Doğu'da çığ ve don riski var. Hakkari ve Şırnak'ta ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

17 Şubat 2020 Pazartesi 11:15
Son Dakika Haberi: Meteoroloji duyurdu: Lapa lapa kar yağacak!

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Uyarıya göre bugün yurdun Doğusunda çığ ve don riski bulunuyor. Hakkari ve Şırnak çevresinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Ankara ve İstanbul'da ise hava bugün parçalı bulutlu. 

 

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU İÇİN UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun olması bekleniyor.

DOĞU İÇİN BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 10
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 11
İzmir: Az bulutlu 16
Adana: Parçalı ve az bulutlu 18
Antalya: Az bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 11
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -4
Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 4

SİVAS'TA KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

Sivas'ta etkili olan kar ulaşımda aksamalara neden oluyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle merkez ve ilçelerde 47 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, iş makineleriyle karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

DOĞU'DA 3 İLDE KAR YAĞIŞI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği bölgede, Ağrı, Kars ve Iğdır'da aralıklı kar yağışı bekleniyor.

 

KAYNAK: AA, HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63