Son Dakika Haberi: Putin resmen açıkladı! Rusya'nın yeni başbakanı belli oldu

Son Dakika Haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentonun alt kanadı Duma tarafından başbakan adaylığı kabul edilen Mihail Mişustin'in yeni Rusya başbakanı olarak atanmasını öngören kararnameyi imzaladı. Böylelikle Putin tarafından bizzat önerilen Mişustin, ülkenin yeni başbakanı olmuş oldu.

16 Ocak 2020 Perşembe 16:42
Son Dakika Haberi: Putin resmen açıkladı! Rusya'nın yeni başbakanı belli oldu

Son Dakika Haberi: Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, dün eski Başbakan Dmitriy Medvedev'in istifasıyla boşalan başbakanlık koltuğunun yeni sahibi belli oldu. Vladimir Putin, Duma'da yapılan oylamayla başbakan adaylığı onaylanan eski Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin'i yeni Rusya başbakanı olarak görevlendirdi.

 

PUTİN ÖNERMİŞTİ

Eski Başbakan Dmitriy Medvedev'in istifasının ardından Putin, Mişustin'i başbakan olarak önermiş ve olumlu yanıt almıştı.

 

MECLİS'TE OYLAMA YAPILMIŞTI

Duma'da bugün yapılan oylamada Mişustin'in adaylığı oybirliğiyle kabul edilmişti. Milletvekillerinin 383'ü olumlu yönde oy verirken, 41’i çekimser kalmış, adaylığı desteklemeyen milletvekili ise çıkmamıştı.

MİHAİL MİŞUSTİN KİMDİR?

Moskova'da 1966 yılında doğan Mişustin, Moskova Devlet Teknoloji Üniversitesi STANKİN'den 1989’da mezun oldu. Devlet görevine ilk olarak 1998'de vergi memuru olarak başlayan Mişustin, 2010'dan bu yana Rusya Federal Vergi Servisi başkanlığı görevini yürütüyordu.

Rus siyaset çevrelerinde teknoktrat bir devlet adamı olarak tanınan Mişustin'in başkanlığı döneminde federal bütçenin vergi tahsilat gelirleri yaklaşık üç katına çıkmıştı.

Yönetiminde dijitalleşme sürecine verdiği önemle de dikkati çeken Mişustin, geçen yıl yaptığı açıklamada, "Rusya eğer dijital teknoloji ve yapay zeka süreçlerini kaçırırsa, eğer ülkemizin eski düzenin bir parçası olduğunda ısrar edersek, bu yeni dünya düzeni bizi kurbanı yapar" ifadesini kullanmıştı.

Mişustin’in ön plana çıkan bir diğer özelliği ise Rusya Devlet Başkanı Putin gibi "hokey tutkunu" olması. Putin ve Rus güvenlik servislerinin önde gelen isimleriyle sık sık buz hokeyi maçları yapan Mişustin, CSKA hokey kulübünün ve Rusya Hokey Federasyonunun da yönetim kurulunda bulunuyor.

KAYNAK: AJANSLAR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63