Son Dakika Haberi: Rusya'dan Netanyahu'ya şok! İsrail'den çok konuşulacak açıklama

Son Dakika Haberi: Gazze'de katliam yapan İsrail yönetimi, ateşkes konusunun değerlendirildiğini açıkladı.

19 Mayıs 2021 Çarşamba 14:00
Son Dakika Haberi: Rusya'dan Netanyahu'ya şok! İsrail'den çok konuşulacak açıklama

Son Dakika Haberi: Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, daha sonra Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze'ye saldırılar başlattı.

İran isterse İsrail-Filistin savaşının seyrini değiştirebilir

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, bölgede yaşanan gelişmeleri gün içinde sizlere bu haberimizde aktaracağız.

- Rus haber ajansı Interfax: Rusya, Gazze'de sivil kayıplara yol açan her türlü ek adımın kabul edilemez olduğunu İsrail'e bildirdi.

- Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan askeri yetkili, "İsrail, Gazze'deki hava harekatını durdurmak için koşulların doğru olup olmadığını değerlendiriyor. Ateşkes için doğru anın ne zaman olduğuna bakıyoruz" dedi. Aynı haberde, İsrail'in gerekli görülmesi halinde operasyonları sürdürme yönünde karar alabileceği de altı kaydedildi.

Askeri kaynak sözlerinin devamında şunları kaydetti: 

"Sorulması gereken soru Hamas'ın İsrail'e roket ateşlemeyi tekrarlanamayacağı mesajını anlayıp anlamadığı. Bunu Hamas'ın kapasitesini azaltmak için bir fırsat olarak değerlendirdik."

ŞEHİT SAYISI YİNE ARTTI

- İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit düşenlerin sayısı 63'ü çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 220'ye, yaralı sayısı da 1509'ye çıktı.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63