Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atılıyor...

Son dakika haberine göre; İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında "ilişkilerin tamamen normalleşmesine" ilişkin anlaşmanın resmi imza töreni şu anda Beyaz Saray'da yapılıyor... ABD Başkanı Trump, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Doğru zaman geldiğinde Filistin'de bu barış çemberinin bir üyesi olacak. Seçimden sonra İran ile anlaşacağız" dedi.

15 Eylül 2020 Salı 20:02
Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atılıyor...

İsrail kurulduğu 1948 yılından bu yana ilk kez bölgesel izolasyondan kurtuluyor. 

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda İsrail'in önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ardından Bahreyn ile vardığı ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmaların imza töreni, Beyaz Saray'da düzenleniyor. Anlaşmalar kapsamında, ilk ticari uçuş yapıldı, Suudi Arabistan ilk kez bir İsrail uçağına hava sahasını kullandırdı. İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bankları arasında yeni mutabakat zaptı imzalandı. 

BAE'YE F-35 VE YENİ GELİŞMİŞ SİLAHLARIN SATIŞI OLACAK

 

 

ABD, ise anlaşmalar kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'ne F-35 uçakları dahil yeni gelişmiş silahların satışı için yardımcı olacak. 

Öte yandan anlaşma, Filistin açısından büyük bir hayal kırıklığı anlamaına geliyor. Filistin'e göre Bahreyn ve BAE, Kudüs'ün bölünmeden İsrail'in başkenti olarak kabul edildiği Yüzyılın Anlaşması'nı kabul etti. Bununla birliktr, İsrail anlaşma karşılığında Batı Şeria'yı ilhak planını askıya almayı kabul etti. 

"SEÇİMDEN SONRA İRAN İLE ANLAŞACAĞIZ"

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasındaki normalleşme anlaşmalarının imza töreni şu anda Beyaz Saray'da yapılıyor. 

Anlaşmaya ilişkin açıklama yapan Trump, "Doğru zaman geldiğinde Filistin'de bu Barış çemberinin bir üyesi olacak. Seçimden sonra İran ile anlaşacağız. Joe Biden başkan olursa ABD nin sahibi Çin Rusya ve İran olur. Yaklaşık 5 ülkeyle yola koyulduk. 5-6 ülkenin daha çok süratle katılmasını sağlayacağız, halihazırda onlarla görüşüyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63