Son dakika haberi: Trump'tan çağrı: Çekilin! Hiç şansınız yok!

Önceki gün Türkiye ve terör örgütü YPG/PKK arasında arabuluculuk teklif eden ABD Başkanı Donald Trump, bu kez YPG'ye bölgeden çekilme çağrısı yaptı. Trump ayrıca, 'kendi sınırımızı bile kontrol edemezken, Türkiye-Suriye sınırını kontrol etmemiz mümkün değil' ifadelerini kullandı.

13 Ekim 2019 Pazar 05:26
Son dakika haberi: Trump'tan çağrı: Çekilin! Hiç şansınız yok!

Washington'da seçmenlerle bir araya gelen ABD Başkanı Trump, "Umarım YPG'liler bölgeden çekilirler, Türkiye'nin hava gücüne karşı şansları yok" şeklinde konuştu.

 

 

"BİZ DAHA KENDİ SINIRLARIMIZI KONTROL EDEMİYORUZ"

Suriye'den çekilme kararını savunan ABD Başkanı, askerlerimiz 50 sene daha Suriye'de kalamazdı" dedi. Trump, "Daha kendi sınırımızı kontrol edemezken Türkiye-Suriye sınırını kontrol etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

 

 

YİNE YAPTIRIM TEHDİDİ

Trump ayrıca sözü bir kez daha yaptırımlara getirdi. Türkiye dini azınlıkları korumak dahil sorumluluklarını yerine getirmezse yaptırım uygularız tehdidinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63