Son dakika haberi: Türkiye'den ABD'ye 'Mazlum Kobani' tepkisi

Son dakika haberi: İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD'li senatörlerin YPG'li terörist Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani)'nin vize işlemlerinin hızlandırılması çağrısına çok sert tepki gösterdi.

15 Kasım 2019 Cuma 14:14
Son dakika haberi: Türkiye'den ABD'ye 'Mazlum Kobani' tepkisi

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump'ın YPG'li teröristbaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin isimli teröristi Beyaz Saray'da ağırlayacağını duyurmuştu. Bunun ardından Türkiye'den konu ile alakalı çok sert tepkiler yükselirken son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinde Trump'a teröristin sorumlu olduğu terör eylemleri ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. 

ABD'Lİ SENATÖRLERİN AÇIKLAMALARINA ÇOK SERT TEPKİ

ABD'nin terörist 'Mazlum Kobani'nin vize işlemleriyle ilgili yaptığı açıklamaya Türkiye'den çok sert bir tepki geldi.İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Washington, Mazlum Kobani kod adlı teröriste ev sahipliği yapmamalıdır. Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin PKK yönetimindeki bir teröristtir. ABD'li senatörlerin Mazlum Kobani'nin vize işlemlerinin hızlandırılması çağrısı kabul edilemez.

 

CIA TERÖRİST OLDUĞUNU KENDİSİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la görüşmesinden sonra ABD dönüşü uçakta gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen "Terörist Mazlum Kobani ile ilgili bir de CIA belgesinden bahsettiniz. Bu ilk defa açıkladığınız bir şeydi? O belgenin içeriği neydi, ona nasıl tepki gösterdiler?" sorusunda mesajı vermiştiCumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald TrumpBaşkan Erdoğan, söz konusu belge için "Tabi bu gizli bir belge. CIA Ferit Abdi Şahin'in nasıl bir terörist olduğunu belge ile bizim istihbarat teşkilatımıza gönderdi. Biz de "Buyurun, biz söylemiyoruz, CIA sizin istihbarat teşkilatınız, size onun evrakını veriyoruz" dedik." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63