Son dakika: İkinci ifadesi ortaya çıktı! Kürşat Ayvatoğlu her şeyi itiraf etti

Kürşat Ayvatoğlu ikinci ifadesinde, 1,5 yıldır uyuşturucu madde kullandığını itiraf etti. Telefonundan da uyuşturucu madde görüntüleri çıktı.

30 Mart 2021 Salı 13:29
Son dakika: İkinci ifadesi ortaya çıktı! Kürşat Ayvatoğlu her şeyi itiraf etti

AK Parti Genel Merkezi'nde büro personeli olarak çalışan Hamza Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks bir araç içerisinde kokain olduğu tahmin edilen uyuşturucu maddeyi kullanırken çekilen görüntüleri, sosyal medyaya yansıyınca gözaltının ardından adli kontrolle serbest kalmış, yeni ifade ve deliller doğrultusunda ikinci kez gözaltına alınmıştı.

Ayvatoğlu'nun ikinci gözaltındaki ifadesi ortaya çıktı. Ayvatoğlu’nun ikinci kez gözaltına alınmasının ardından verdiği ifade özetle şöyle:

"1,5 YILDIR UYUŞTURUCU KULLANIYORDUM: (Uyuşturucu madde kullanıyor musun?) Ben uyuşturucu veya uyarıcı maddelerden esrar maddesini ve kokain maddesini tahmini olarak, 1,5 yıldır kullanmaktayım…Kullanmış olduğum esrar maddesini genelde arkadaş ortamında para karşılığı olmadan kullanmaktayım. Ancak kokain maddesini tam olarak tanımadığım arkadaş ortamından Ayhan olarak bildiğim 35 yaşındaki erkek şahıstan alıyordum. 1 gram civarında kokain maddesini 500 TL karşılığında satın almaktayım. Benim kokain maddesi satın aldığım.

KİMSEYE UYUŞTURUCU SATMADIM: (Arkadaşlarınıza uyuşturucu temin ettiniz mi?) Ben para karşılığı hiç kimseye uyuşturucu madde temin etmedim. Ben bu şahsa (Y.M., sosyal medyada yayımlanan görüntüleri paylaşan) herhangi bir şekilde uyuşturucu satışı yapmadım. Kendisiyle buluştuğumuzda içmek için yanımda bulunan kokain maddesini ortak kullanıyorduk. Bu olay 2-3 defa oldu. Bunun karşılığında ben şahıstan para istemedim. O da bana para teklif etmedi. Kastamonu’da herhangi birine para karşılığı ya da parasız uyuşturucu madde götürmedim."

Hamza Dağ'dan Kürşat Ayvatoğlu açıklaması: Daha çok dikkat edeceğiz

DOLUNAY'I TEHDİT ETMEK İÇİN YAPMIŞ

Ayvatoğlu'nun uyuşturucu kullandığı görüntüleri çeken Ufuk K. ise, "Bahse konu video 2020 yaz ayında Kastamonu'da benim tarafımdan çekilmiştir. Ön koltukta oturan Dolunay O.'nun araçta olmadığı bir esnada Kürşat, 'kokain kullanacağız, sen de bu esnada bizim videomuzu çek' dedi. Bu videoyu çektiğimden Dolunay'ın haberi yoktu. Kürşat, Dolunay uyuşturucu madde kullanırken çıkmamış diyerek videoyu sildi. Birlikte iş yapacaklarmış, işini 'sağlama almak' için çektirmiş. Silinenler kısmından videoyu geri yükledim ve daha sonra Yağız M.'ye görüntüyü attım" dedi.

"PUDRA DEĞİL KOKAİN"

Ayvatoğlu'nun ilk ifadesindeki "Pudra şekeri" savunmasının hatırlatılması üzerine ise Ufuk K., "Kullandıkları madde pudra şekeri değil uyuşturucu kokain maddesiydi. Bu videoyu kesinlikle ben sosyal medyada paylaşmadım. Yağız M.'nin paylaşıp paylaşmadığını bilmiyorum. Kürşat ile Yağız M. arasındaki husumetten bir ay önce haberim oldu. Husumet olduğunu bilsem kesinlikle atmazdım" diye konuştu. Öte yandan, şüpheli Ayvatoğlu, söz konusu videonun çekildiğinden haberinin olmadığını iddia etmişti.

Bakan Soylu'dan Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili ilk yorum!

REZİL ETMEK İÇİN GÖNDERDİM

Şüpheli Yağız M. ise söz konusu videonun yayılmasını sağlayan kişinin kendisi olduğunu kabul etti. Yağız M., "Twitter hesabımdan bir hafta önce 'AKP Çocukları' kullanıcı isimli hesaba Kürşat'ın kokain maddesi kullandığı videoyu yayılması için gönderdim. Amacım kimseyi uyuşturucuya özendirmek değildir, husumetlim olan Kürşat’ı rezil etmekti" dedi. "Söz konusu hesabın FETÖ ile bağlantısının olup olmadığını biliyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine ise Yağız M., "Bu sitede daha önce Kürşat ile ilgili olumsuz fotoğraf ve videoların paylaşıldığını gördüğüm için bu siteye videoyu gönderdim. FETÖ ile bağlantısının olup olmadığını bilmiyorum. Bağlantısı olduğunu duysaydım göndermezdim" diye konuştu.

PARA KARŞILIĞI UYUŞTURUCU GETİRİRDİ

Yağız M., şüpheli Ayvatoğlu'nun kendisine uyuşturucu temin ettiğini anlattı. Şüpheli, "Kullanmakta olduğum uyuşturucu maddeleri Kastamonu'da bulmamız biraz zor olduğundan Ankara'ya sıklıkla gidip gelen Kürşat Ayvatoğlu para karşılığı getirirdi. Bu uyuşturucu maddeleri bana getirdiğinde de kendisine uyuşturucu parası verirdim. Ayvatoğlu'nun son yıllarda uyuşturucu madde kullananlar ve satın almak isteyenlere uyuşturucu getirdiğini Kastamonu’nun küçük olmasından arkadaş ortamından duyuyordum" diye konuştu. Yağız M., kendisini elindeki bir müstehcen görüntüyle tehdit ettiğini belirttiği Kürşat Ayvatoğlu hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu da aktardı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Videonun çekildiği araçta bulunan şüphelilerden Dolunay O. ise uyuşturucu kullandığını ancak Kürşat Ayvatoğlu ile birlikte olay günü kokain kullanmadığını iddia etti. Buna karşın şüpheli Ufuk K., Dolunay O.'nun kokain kullandığını söyledi. Dolunay O.'nun da buna karşın Ufuk K.'yı suçlayarak şahsın araçta kokain kullandığını söylemesi dikkat çekti. Şüphelilerden Melih D. de Kürşat Ayvatoğlu ile birlikte farklı zamanlarda kokain kullandığını, bunun karşılığında para verdiğini de söyledi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ, HABERTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63