Son Dakika: Kısıtlamalar geri mi geliyor? Bakan Koca'dan son dakika açıklamalar!

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca, "Kısıtlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz. Buna mecbur kalacağımız bir durum şu an için yok. " dedi.

28 Temmuz 2021 Çarşamba 19:50
Son Dakika: Kısıtlamalar geri mi geliyor? Bakan Koca'dan son dakika açıklamalar!

SON DAKİKA HABERİ: Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Bakan Koca, "Kısıtlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz. Buna mecbur kalacağımız bir durum şu an için yok. Ama bu olmayacak anlamına gelmiyor." açıklamasında bulundu.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Aktif vakaların yüzde 87'si aşısı tamamlanmamış kişiler.

Tedbirlere dikkatin çok azaldığını üzülerek gördük. En az 2 doz aşı olmadan ve üzerinden belirli bir süre geçmeden bağışıklık elde edilemiyor. Kısıtlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz. Buna mecbur kalacağımız bir durum şu an için yok. Ama bu olmayacak anlamına gelmiyor.

Aşıyla bağışıklık elde edene kadar tedbirlere uymak zorundayız. Aşılar en çok risk grubundaki vatandaşlarımız için önemli. Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart. Sevdiklerimizi riske atacak durumda değiliz. Aktif vakaların yüzde 87'si aşısı tamamlanmamış kişiler. 

50 yaş üzeri vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmalarını sağlayan programı başlattık. Sırası gelenlerin 3. doz aşılarını olmalarını bekliyoruz."

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63