Son dakika: Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da kar yağışı başladı...

Son dakika haber: Meteoroloji çok sayıda ilimiz için son dakika uyarısında bulundu. İstanbul'da dün akşam saatlerinde Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kısa süreli kar ve dolu etkili olmuştu. Bugün ise yine yüksek kesimlerde İstanbul'da kar yağışı başladı... Başkent Ankara'da bulutlu bir hava beklenirken İzmir'de ise rüzgar etkili olacak. Günün ilk tatil haberi de Kastamonu'dan geldi. İşte il il hava durumu.

02 Ocak 2020 Perşembe 11:20
Son dakika: Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da kar yağışı başladı...

Son dakika haberi: Yeni yıla girilmesiyle beraber havalar iyice soğumaya başladı. Hava durumu 2 Ocak Meteoroloji raporu yayınlandı! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 2 Ocak hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun özellikle batı kesimlerinde şiddetli rüzgar ve fırtına etkili olurken İstanbul ve çevresinde gün boyu şiddetli yağmurun etkili olması tahmin ediliyor. Peki, bugün havan durumu nasıl? İşte, 2 Ocak hava durumu raporu…  

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI

İstanbul'da Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Kentte hava sıcaklığının düşmesiyle sabahın erken saatlerinden itibaren Anadolu Yakası'nda etkili olan karla karışık yağmur yerini bir süre sonra kara bıraktı. 

 İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor.

Kar yağışıyla birlikte Aydos Ormanlarında beyaz bir görüntü oluştu. Yüksek kesimlerde yağış devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait araçlar da buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışması yaptı. 

 İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor

BİRÇOK İL İÇİN METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Muğla, Antalya, Amasya, Tokat, Ağrı, Iğdır çevreleri ile bu sabah ilk saatlerde İç Anadolu'nun güney ve doğusu ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nu güneyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Afyonkarahisar, Tokat, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT!

Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

DON OLAYINA DİKKAT!

Doğu illerimizde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

AKŞAM SAATLERİNDE İSTANBUL'DA KISA SÜRELİ KAR VE DOLU YAĞIŞI

İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kısa süreli kar ve dolu yağışı görüldü. 

 İstanbul'da kısa süreli kar ve dolu yağışı

İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde 21.00 sularında başlayan kar yağışı Beykoz Çavuşbaşı mevkisinde zaman zaman dolu şeklinde devam etti. 

Beykoz'un yanı sıra Çekmeköy'ün yüksek kesimlerinde de kısa süreli kar yağışı gerçekleşti. 

 İstanbul'da kısa süreli kar ve dolu yağışı

Avrupa Yakası'nda ise Beyoğlu'nun başta Taksim olmak üzere bazı bölgelerinde kısa süre dolu yağışı görüldü. 

KAR İSTANBUL'UN KAPISINDA

Bolu Dağı'nın D-100 ve TEM yolu geçişlerinde gün içinde etkili olan kar yağışı gece saatlerinde şiddetini artırdı. Kar yağışı, TEM ve D-100 geçişlerinde ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri 2 güzergahta da kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Polis ekipleri de bölgede sürücüleri kar yağışına karşın dikkatli gitmeleri konusunda uyarıyor. 

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı etkili oluyor.

Türkiye’nin en önemli karayolu geçişi olan Bolu Dağı’nda öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor. Yollar beyaza bürünürken, karayolları ekipleri yolun kapanmaması için yoğun çaba harcıyor.

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yollar karla kaplandı.

Yolların trafiğe kapanmaması için karayolları ekiplerine ait kar küreme ve tuzlama araçları kısa aralıklarla yolda küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. 

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı etkili oluyor.

Trafik ekipleri ise Bolu Dağı’nda olumsuzluk yaşanmaması için devriyelerine devam ediyor.

Bazı vatandaşlar ise Bolu Dağı’nın 900 rakımlı zirvesinde karın tadını çıkardı. Burada yapılan kardan adam ise kar yağışının sembolü oldu. 

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı etkili oluyor.

BUDO SEFERLERİ YİNE İPTAL

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bugünkü seferlerinden bazıları, elverişsiz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seferleri iptal edildi

BUDO'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 10.00'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferi olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyecek.

METEOROLOJİ'DEN 'TEDBİRLİ OLUN' ÇAĞRISI

Yeni yılda Doğu kesimlerinde kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken; Batı'da ise sağanak yağış etkisini hissettiriyor. Gün içerisinde beklediği sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden duyuran MGM; Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgar ile fırtına uyarısı yaparken, oluşabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi tehlikeler karşısında vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Peki, İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? 

İSTANBUL'DA YAĞMUR, İZMİR'DE RÜZGAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak, fırtına ve kar yağışına karşı vatandaşları son dakika uyardı. Bugün İstanbul'da yağmur ve Ankara'da bulutlu bir hava beklenirken İzmir'de rüzgar etkili olacak. Antalya'nın yüksek ilçelerinde bile kar yağışı 30 cm'i geçmiş durumda. 

İSTANBUL HAVA DURUMU - 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

İstanbul 5 günlük hava durumu!

ANKARA HAVA DURUMU - 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

Ankara 5 günlük hava durumu!

İZMİR HAVA DURUMU - 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

İzmir 5 günlük hava durumu!

Yeni yıl tatilinde hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağacak mı? Hangi illerde okullar tatil edildi? gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilir ve Meteoroloji'nin son dakika hava durumu ve sağanak, kar yağışı uyarısı hakkında bilgi edinebilirsiniz...

 

 

İL İL GÜNCEL 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

Perşembe günü havalar nasıl olacak? Haritalı hava durumuCuma günü havalar nasıl olacak? Haritalı hava durumuCumartesi günü havalar nasıl olacak? Haritalı hava durumuPazar günü havalar nasıl olacak? Haritalı hava durumuPaazartesi günü havalar nasıl olacak? Haritalı hava durumu

İşte 2 Ocak Salı günü tüm yurtta beklenen sıcaklıklar ve hava durumu... 

 

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Balıkesir ve Kocaeli çevrelerinin yağmur yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 7°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmur yer yer karla karışık yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmur yer yer karla karışık yağmurlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı, bu sabah ilk saatler Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı

DENİZLİ °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

HATAY °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerinde güney ve doğu kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerinde güney ilçeleri hafif kar yağışlı 

ESKİŞEHİR °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerinde hafif kar yağışlı

SİVAS °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerinde hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 3°C

Çok bulutlu

DÜZCE °C, 6°C

Çok bulutlu

KASTAMONU °C, 2°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde kıyı kesimleri yağmurlu

ZONGULDAK °C, 7°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kıyı kesimleri ile Amasya çevrelerinde yağmur, Yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve karşeklinde olması tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 6°C

Çok bulutlu , bu sabah ilk saatlerde hafif yağmurlu

SAMSUN °C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TOKAT °C, 5°C

Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

TRABZON °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile Ağrı ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu

VAN °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

DİYARBAKIR °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

GAZİANTEP °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

 Van ve Bitlis'te bazı yollar kapandı

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi.

Kar nedeniyle Şenpazar'da ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. 

BİTLİS'TE 40 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis'te, kar yağışı nedeniyle 40 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kapanan yolları açmak için çalışma başlattı. 

Bitlis'te aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Bitlis'te dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı kentte, 40 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi'nden 90 personel, 70 iş makinesi ile çalışma yürütüyor. 

MERSİN'İN YÜKSEK KESİMLERİ YENİ YILA KARLA GİRDİ 

Mersin'in yüksek kesimleri yılın son günlerinde yoğun kar yağışının etkisi altında kaldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez Toroslar ilçesine bağlı Yavca Mahallesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yollar kapandı. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yollar, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekiplerinin yaptığı çalışmalarla açıldı. 

Mersin

Ekiplerin yol açma çalışmasında yanında bulunan Yavca Mahallesi eski muhtarı Ali Türkay, geç saatlerde yılbaşına girerken yollarını açan belediye çalışanlarına teşekkür ederek, "Gecenin bu saatinde, yılbaşında Toroslar Yavca Mahallesi’nde kar açma çalışması yapılıyor. Başka şansımız yoktu. Belediye ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

ADIYAMAN'DA KARLA MÜCADELE 

Adıyaman’da İl Özel İdare ekipleri kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmasını sürdürürken, tek haneli yerlerin de ulaşımını sağlamaya çalışıyor.
Adıyaman’da etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 6 köy 6 mezra, Sincik’te 5 köy 12 mezra, Çelikhan’da 11 köy 17 mezra olmak üzere toplam 22 köy 35 mezranın yol açma çalışmasını sürdürüyor.

İl Özel İdare ekipleri kar kalınlığının yarım metreye ulaştığı kırsaldaki yerleşim yerlerinin ulaşımını sağlamak için gece gündüz çalışıyor. Ekipler köy ve mezralarının kenar bölgelerinde tek veya iki haneli yerlerine de ulaşım sağlıyor. 

Adıyaman’da karla mücadele

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ve Başkanvekili Mehmet Çılıç, Çamdere köyü bölgesinde yol açma çalışmalarını sürdüren ekipleri ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Tek evde olsa, mahalle de olsa, biz vatandaşın yaşadığı her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Şu anda bu bulunduğumuz yol, tek bir eve gidiyor. Tek ev olsa dahi vatandaşın olduğu her yere ulaşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çamdere Köyü Muhtarı Hasan Yaşar, çalışmalarından dolayı İl Özel İdare ekiplerine teşekkür etti. 

Adıyaman’da karla mücadele

ŞANLIURFALILAR YENİ YILA SİSLE UYANDI

Şanlıurfa’da yeni yılın ilk gününde etkili olan sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Şanlıurfa’nın Siverek, Hilvan, Viranşehir, Akçakale, Suruç ve Birecik ilçelerinde yeni yılın ilk gününde sis etkili oldu.

Şanlıurfalılar yeni yıla sisle uyandı.

Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düşerken, kentin yüksek rakımlı bölgelerinde de kartpostallık görüntüler oluşturdu. Sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, trafik ekipleri sürücüleri sis lambalarını yakmaları ve hız yapmamaları konusunda uyardı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63