Son Dakika: NATO'dan peş peşe Türkiye açıklamaları! Çatlak büyüyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinde "Türkiye askeri operasyonunu durdurdu. Şiddette ciddi bir azalma var. Bundan sonra siyasi çözüm için çabalamalıyız" ifadelerini kullandı. Stoltenberg yaptığı yeni son dakika açıklamasında ise, "Türkiye ile NATO arasındaki sorunların Londra'da çözüleceğine dair söz veremem" dedi.

03 Aralık 2019 Salı 15:12
Son Dakika: NATO'dan peş peşe Türkiye açıklamaları! Çatlak büyüyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'nin başkenti Londra'da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Stoltenberg, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye askeri operasyonunu durdurdu. Şiddette ciddi bir azalma var. Bundan sonra siyasi çözüm için çabalamalıyız" dedi.

Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu, bunun için sınıra bakılmasının yeterli olacağını kaydeden Stoltenberg, "Türkiye DEAŞ'la mücadelemizde aşırı derecede önemli bir ülkeydi. DEAŞ'ın yenilmesi Türkiye'deki üsler kullanılmadan mümkün olamazdı" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Stoltenberg yaptığı yeni açıklamada, "Türkiye ile NATO arasındaki sorunların Londra'da çözüleceğine dair söz veremem" dedi.

"ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜM! ÇÖZÜM BULMAYI UMUYORUZ"

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la konuştuğunu, Türkiye'nin bloke ettiği NATO askeri planlarına ilişkin çözüm bulmayı umduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda...

TÜRKİYE REST ÇEKMİŞTİ

İngiliz haber ajansı Reuters'ın NATO'daki savunma kaynaklarına dayandırarak servis ettiği haberinde, Türkiye'nin NATO'nun Rusya'ya karşı Baltık ülkeleri ve Polonya ile ilgili savunma planlarını, ittifakın Ankara'ya Suriye'de PKK/YPG ile mücadelesine daha fazla destek verene kadar reddettiğini duyurmuştu. Reuters haberinde, Türkiye'nin NATO'daki temsilcisine, ittifakın YPG'yi terörist örgüt olarak görene kadar, söz konusu savunma planlarını imzalamaması, özel ve resmi görüşmelerde bu konuda daha katı tutum sergilemesi yolunda talimat verdiği bildirmişti. Bu haber Türk kaynaklar tarafından da doğrulanmıştı.

KAYNAK: HABER7, AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63