Son dakika: Okulların tamamen açılması için tarih verdiler! Haziran'da kapatıp...

Okulların ne zaman açılacağı konusunda son dakika haberleri gelirken uzmanlar Ağustos ayında eğitimin tamamen açılması konusunda ağız birliği yapıyor.

29 Mayıs 2021 Cumartesi 17:16
Son dakika: Okulların tamamen açılması için tarih verdiler! Haziran'da kapatıp...

Milli Eğitim Bakan Ziya Selçuk, telafi eğitimin Haziran ayında başlayacağını duyurmuştu. Bilim Kurulu üyeleri dahil uzman isimler Ağustos ayını işaret ederek eğitimin tamamıyla açılması yönünde son dakika açıklamalarında bulundular.

"AĞUSTOS'TA YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLANMALI"

Hürriyet Yazarı Nuran Çakmakçı, köşe yazısında TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun ifadelerini aktararak okulların Ağustos'ta bir an önce açılması gerektiğini dile getirdi.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Karne artık bir yeterlilik belgesi değil formalite evrağıdır. Haziran ayı başında okullar kapatılmalı, tüm hazırlıklar tamamlanarak tüm kademelerde ağustos ayı başında yüz yüze eğitime başlanmalı” dedi. 

BİLİM KURULU ÜYESİ TAŞOVA: OKULLARIN AÇILMASI GEREKİYOR

Okulların açılması gerektiğini de kaydeden Prof. Dr. Taşova, daha sonra şunları söyledi:

“Okuldan kaynaklı bir salgın için Dünya Salgın Örgütü aslında iyi bir önlem aldı. Ama artık okulların açılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki kontrollü olarak açılması gerekiyor. Sınıf sayısının ayarlanması, gerekli eğitimlerin verilmesi gibi konulara dikkat edilmeli. Gerekli eğitim verildiği zaman bunun bir sorun olacağını pek düşünmüyorum. Çünkü eğitim çok önemli. Eğitimin sonunda bilim insanları yetişiyor ve bilim insanlarına ne kadar ihtiyacımız olduğunu da bu pandemi bir kez daha vurguladı.”

'AĞUSTOS SONUNDA ULAŞABİLİRİZ'

Doç. Dr. Savaşçı, Türkiye'de toplumsal bağışıklığa ne zaman ulaşılabileceğine ilişkin, "Şu andaki veriler ile bizim ülkemizde toplumsal bağışıklığa ağustos ayının sonuna kadar ulaşacağız gibi görünüyor. Tabi ki aşı temininde herhangi bir sıkıntı yaşamazsak ve halkımız inanarak aşısını yaptırırsa. Biz sahada Amerika, İngiltere, İsrail verilerinde şunu görüyoruz; Amerika verilerinde özellikle çok ciddi pik yaşadılar, günlük 3-4 bin insan kayıpları yaşadılar; ama şu anda insan kayıpları sıfıra yakın boyutta. Aşının bunda önemli etkisi olduğu gözüktü. Aşının yan etkileri yönünden de çok ciddi yan etkiler görülmedi, bizlere inanarak, güvenerek aşı zamanı gelince mutlaka aşı yaptırmaları gerekiyor" diye konuştu.

 Okullar ne zaman açılacak? MEB’den 1 Haziran’da yüz yüze eğitim için flaş karar! Okullar ne zaman açılacak? MEB’den 1 Haziran’da yüz yüze eğitim için flaş karar!

AÖL 3. dönem sınav takvimi!  MEB 2021 Açık Lise online sınavları ne zaman yapılacak?AÖL 3. dönem sınav takvimi! MEB 2021 Açık Lise online sınavları ne zaman yapılacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2021 YÖK yüz yüze eğitime başlanması için hamle yaptı!Üniversiteler ne zaman açılacak? 2021 YÖK yüz yüze eğitime başlanması için hamle yaptı!

MEB'in telafi derslerinin adresi belli olduMEB'in telafi derslerinin adresi belli oldu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63