Son dakika: Peş peşe korkutan depremler! Malatya beşik gibi sallandı

Son dakika haberi: Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin açıklamasına göre; Malatya-Adıyaman sınırında 5,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün 4,9 olduğu kaydedilirken, AFAD sarsıntının şiddetini 4,6 olarak duyurdu. AFAD, depremin merkez üssünün Pütürge ilçesi olduğunu, sarsıntının 13:44'te yerin 15 km derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

08 Eylül 2020 Salı 16:02
Son dakika: Peş peşe korkutan depremler! Malatya beşik gibi sallandı

Malatya'da şiddetli sarsıntı yaşandı. Çok sayıda vatandaş sarsıntıyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Malatya'daki depremin Adıyaman'da da hissedildiği belirtiliyor.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Pütürge'de meydana gelen deprem Malatya'nın komşuları olan Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da da hissedildi. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlar ise korkuyla sokağa çıktı.

İKİNCİ DEPREM

Kandilli Rasathanesi Pütürge'de saat 15;38 sularında 4,5 şiddetinde ikinci bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Depremle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Malatya'daki depremle ilgili yaptığı ilk açıklamada "Şu ana kadar olumsuz bir ihbar yok. Arama tarama ve tespit çalışmalar devam ediyor. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin açıklamasına göre; Malatya-Adıyaman sınırında 5,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün 4,9 olduğu kaydedilirken, AFAD sarsıntının şiddetini 4,6 olarak duyurdu.

AFAD, depremin merkez üssünün Pütürge ilçesi olduğunu, sarsıntının 13:44'te yerin 15 km derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

 
KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63