Son dakika: Termik santral düzenlemesi teklif metninden çıkarılacak

Son dakika haberi... AK Parti Grup Başkanvekili Muş: Termik santral düzenlemesini içeren madde teklif metninden çıkarılacak.

03 Aralık 2019 Salı 13:32
Son dakika: Termik santral düzenlemesi teklif metninden çıkarılacak

Son dakika haberi... AK Parti Grup Başkanvekili Muş: Termik santral düzenlemesini içeren madde teklif metninden çıkarılacak.

 

KARAR VERİCİ HALKIMDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etmişti. Erdoğan, veto kararının gerekçesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: 

Yapılacak olan başta bu filtrenin yapılması kararı var. Ama siz bu karara uymazsanız siz para kazanacaksınız diye halkımızın zehirlenmesine izin veremeyiz. 

Çevre noktasında verdikleri sözleri tutmadılar. Kendileriyle görüştüğümüzde partikül değerleri düşürüldüğü vs. böyle konuşuyorlar. İstediğin kadar söyle halkıma bakıyorum biz burada hava kirliliğinden yaşayamıyoruz diyorlar. Bu işin karar vericisi halkımdır. Kendileri buna uymadılar, benim de bunu tekrar Meclis'e göndermekten başta çarem yoktu. Meclis'te gerekli tartışmalar yapılır, bunun çözümü de yeniden ihaledir. Burada istihdam noktasında sıkıntılar yaşanabilir. Onu istismar ediyorlar. Bu konuyu da farklı bir yolla ortadan kaldırırız.

"2-2,5 YIL OLMAMALI"

Veto kararını AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şu ifadelerle açıklamıştı: 

"Çevreyi korumak devletin ve vatandaşın görevidir. Cumhurbaşkanımız, ülkemizin ihtiyacının karşılanması zaruriyetinin, insan sağlığının önüne geçmemesi gerektiğini vurguluyor. 

Sayın Cumhurbaşkanımız, kanun maddesinin yeniden değerlendirilmesinde fayda görmüştür.

Yeni belirlenecek süre 2-2,5 yıl kadar olmamalı."

KAYNAK: AA, HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63