Son dakika: Türk profesörden Mehmet Toner'den dünyada ses getirecek müthiş çalışma!

Son dakika haberi: Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Toner, dünyada ses getirecek çalışmasının sonuçlarını açıklayarak kanser hastalarına umut oldu.

30 Mayıs 2021 Pazar 10:32
Son dakika: Türk profesörden Mehmet Toner'den dünyada ses getirecek müthiş çalışma!

İnsan vücudundaki hücrelerin %95'inin kan hücresi olduğunu belirten Toner, her hastalığın kan yoluyla tespit edilebileceğini belirtti.

Mehmet Toner, geliştirilen teknikle saniyede 300 milyon hücreyi inceleyebildiklerini ve aradan kanserli hücreyi tespit edebildiklerini açıkladı.

Son dakika: Türk profesörden Mehmet Toner'den dünyada ses getirecek müthiş çalışma!

Toner ayrıca, Pandemi nedeniyle geliştirilen aşılar nedeniyle edinilen tecrübenin, kanserle olan savaşta büyük bir rol oynayacağını söyledi.

Son dakika: Türk profesörden Mehmet Toner'den dünyada ses getirecek müthiş çalışma!

FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLDİ

Prof. Dr. Mehmet Toner’e İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Senatosu kararı ile “Fahri Doktora” unvanı verildi. İTÜ Makina Mühendisiliği Fakültesi 1983 yılı mezunu olan Mehmet Toner, çevrimiçi yayınlanan törende “Fahri Doktora Diplomasını” aldı. Toner, tıp fakültesi kazanamak isterken makina mühendisliği bölümüne gitmesinin en güzel başarısızlığı olduğunu anlattı.

PROF. DR. MEHMET TONER KİMDİR?

Mehmet Toner, 1983 yılında İTÜ Makina Mühendiği Bölümü’nden mezun olmasının ardından, 1985’te MIT’de yüksek lisans ve 1989’da ise tıbbi mühendislik alanında doktorasını tamamladı. Doktorasını aldıktan hemen sonra Harvard Tıp Fakültesi’nde biyomedikal mühendisliği alanında yardımcı doçent olarak göreve başladı, 1996 yılında doçent, 2002 yılında ise profesör ünvanını aldı.

Amerikan Makine Mühendisleri Topluluğu (ASME) tarafından üç ödüle layık görüldü: 1994 yılında YC Fung Genç Bilim İnsanı Ödülü, 2013 yılında biyomuhendislik alanında katkılarından dolayı H.R. Lissner Madalyası ve uygulamalı çalışmaları nedeniyle 2020 Savio-Woo Madalyası’nı almaya hak kazandı. 2017 yılında ise Nobel Komitesi’nin düzenledigi “Microfluidics” (Mikroakışkanlar) toplantısına davet edildi. Prof. Dr. Mehmet Toner’in 60’ın üzerinde patenti, 350’den fazla bilimsel yayını bulunuyor. Çeşitli biyoteknoloji ve medikal cihaz şirketlerinin bilimsel danışma kurullarında yer aldığı gibi, birçok start-up şirketin kuruculuğunu da üstlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63