Son Dakika... Türkiye'den İsrail'e tepki: Tam bir zorbalık örneği

Son Dakika haberi; Dışişleri, terör devleti İsrail'in Humsa el-Favka köyünde Filistinlilere ait evlerin yıkarak 35’i çocuk 70 kişiyi yerinden etmesine sert tepki gösterdi.

13 Temmuz 2021 Salı 09:33
Son Dakika... Türkiye'den İsrail'e tepki: Tam bir zorbalık örneği

Dışişleri'nden yapılan açıklama şu şekilde;

İşgal altındaki Batı Şeria’da bulunan ve Kasım 2020’den bu yana muhtelif kereler İsrail’in yıkım uygulamalarına maruz kalan Humsa el-Favka köyünde Filistinlilere ait evlerin yıkılması sonucu 35’i çocuk 70 kişinin yerlerinden edilmesi, kabul edilemez bir başka zorbalık örneği ve uluslararası hukuk ihlalidir.

Batı Şeria'daki Humsa el-Favka köyü

İsrail’in, sadece 2021 yılında Batı Şeria’da Filistinlilere ait 421 yapıyı yıkarak 592 kişiyi yerlerinden etmesi, uluslararası toplumun yıkımları durdurma çağrılarına kulak asmadığının ve tek taraflı uygulamalarıyla işgali ilhaka dönüştürmeyi amaçladığının açık göstergesidir.

İsrail’in sözkonusu hukuk ve insanlık dışı uygulamalarını kınıyor, İsrail’in işgal altındaki topraklarda işlediği suçlardan sorumlu tutulmasına yönelik hukuki süreçlere desteğimizi bu vesileyle yineliyoruz. 

2020'DE TAMAMEN YIKILMIŞTI

Daha önce 4 kere yıkıma maruz kalan Humsa el-Favka köyü, İsrail'in "askeri atış alanı" olarak belirlediği ve 38 bedevi köyünün kısmen ya da tamamen bulunduğu bölgede yer alıyor. İsrail güçlerinin tekrarlayan yıkım eylemlerine maruz kalan köy, Kasım 2020'de tamamen yıkılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63