Suudi gazetenin Türkiye iddiasına Libya'dan yalanlama!

Suudi Arabistan'a ait Ukaz gazetesinin Türkiye iddiası yalanlandı. Libya Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Ulusal Arşiv ve Tarih Araştırmaları Merkezindeki el yazması eserleri ele geçirmeye çalıştığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

12 Ocak 2021 Salı 21:58
Suudi gazetenin Türkiye iddiasına Libya'dan yalanlama!

Müdürlüğün Sözcüsü Yusuf Zarti, Suudi Arabistan'a ait Ukaz gazetesinin "Türkiye'nin Libya Ulusal Arşiv ve Tarih Araştırmaları Merkezindeki el yazması eserleri ele geçirmeye çalıştığı" iddiasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

 


'TAMAMEN ASILSIZ'

"Bu söylentiler tamamen yanlış ve asılsızdır." diyen Zarti, Vakıflar Genel Müdürlüğünün, Merkezden bulunduğu binanın kira bedelini talep ettiğini, öne sürüldüğü gibi çalışmalarını durdurmasını ya da el yazmaları tahliye etmesini istemediğini belirtti.

Ulusal Arşiv Merkezi binasının Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olduğunu kaydeden Zarti, kiranın talep edilmesinin 2009'dan itibaren uygulanan yasal bir prosedür olduğunu kaydetti.

 

Suudi Arabistan'a ait Ukaz gazetesinin 10 Ocak tarihli haberinde Türkiye'nin Libya Ulusal Arşiv ve Tarih Araştırmaları Merkezindeki el yazması eserleri ele geçirmeye çalıştığı iddia edilmişti.

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, 9 Ocak Cumartesi günü Maliye Bakanlığından, Ulusal Arşiv ve Tarih Araştırmaları Merkezi binasının kira ücretlerinin ödenmesi için bir koordinasyon mekanizması oluşturmasını istemişti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63