Tanklar Hafter için yola çıkmıştı: Türkiye'den son dakika Libya açıklaması!

Ankara'da medya temsilcileriyle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Akar, gündemdeki konulara dair son dakika açıklamalar yaptı. Bakan Akar, Libya'da ateşkesin bittiğine yönelik iddialarla ilgili, "Sahada ateşkesin bittiğine yönelik haberler doğru değil" dedi.

15 Ocak 2020 Çarşamba 12:59
Tanklar Hafter için yola çıkmıştı: Türkiye'den son dakika Libya açıklaması!

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aralarında Haber7 yazarı ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu televizyon ve gazetecilerin Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Akar, gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. 

 

150 bin Suriyeli'nin Barış Pınarı bölgesine gönüllü olarak döndüğünü belirten Akar, "Bölgede şu anda 'normalleşme' dönemi yaşanıyor" diye konuştu. 

Libya'daki son durumla ilgili de değerlendirme yapan Bakan Akar, "Amacımız siyasi çözüm" dedi. 

 

Akar, "Libya'da ateşkes bitti" iddialarıyla ilgili de, "Sahada ateşkesin bittiğine yönelik haberler doğru değil" ifadelerini kullandı.

TANKLAR HAFTER İÇİN YOLA ÇIKMIŞTI

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynakların yaptığı son dakika açıklamasına göre, Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplanıyor.

Askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63