Terör örgütü PYD ilk bombardımanda dağıldı

Barış Pınarı Harekatı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile bomba yağmuruna tutulan Tel Abyat, Resulayn ve Kamışlı'da 200'den fazla teröristin kaçtığı öğrenildi.

10 Ekim 2019 Perşembe 07:00
 Terör örgütü PYD ilk bombardımanda dağıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Çarşamba günü saat 16.00'da başlattığı Barış Pınarı Harekatı, PKK cephesinde korku ve paniğe neden oldu. Hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile bomba yağmuruna tutulan Tel Abyat, Resulayn ve Kamışlı'da 200'den fazla teröristin kaçtığı öğrenildi. Terör örgütü, çözülmeyi önlemek için firar edenlerin infaz edilmesi emri yayınladı.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhurbaşkanı Recep Tattip Erdoğan'ın emriyle başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PYD daha ilk saatlerden dağılma aşamasına geldi. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 uçaklarının, terör hedeflerine bomba yağdırmasıyla PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye ilk ciddi darbe indirildi.

Teröristler saflarını terk ediyor

 

 

TSK'nın yoğun bombardımanından sonra Tel Abyat, Resulayn, ve Kamışlı'da 200'den fazla terörist saflarını terk etti. Örgüt ise yaşadıkları bozgunu ve firarları önlemek için, kaçanların infaz edileceğini duyurdu.

Yenişafak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63