TFF Başkanı'ndan flaş 'küme düşme' açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, küme düşmenin kaldırılmasını isteyen kulüplerle ilgili açıklamalarda bulundu.

29 Mayıs 2021 Cumartesi 09:48
TFF Başkanı'ndan flaş 'küme düşme' açıklaması!

Süper Lig'de sezonun tamamlanmasının ardından Erzurumspor, Denizlispor ve Gençlerbirliği küme düşmenin kaldırılması adına başvuruda bulundu.

Konuyla ilgili konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Bu sezon, geçen sezon gibi değil. Şartları herkes biliyordu ve kendini ona göre hazırladı." diyerek küme düşmenin kaldırılması yönündeki başvuruları dikkate almayacaklarını belirtti.

"GEÇEN SEZONU AYRI DEĞERLENDİRMEK GEREKİYORDU"

Geçen sezon takımların pandemiye hazırlıksız yakalandığını ifade eden Özdemir, bu nedenle kulüpleri dinleyerek oybirliğiyle küme düşmenin kaldırıldığını ifade etti. Özdemir; “Geçen sezon, Mart ayında bu salgına herkes hazırlıksız yakalandı. Futbolu, işi, gücü unuttuk, bambaşka bir dünya içinde bulduk kendimizi. Geçen sezonun son 8 haftası öncesinde 3 ay futbol oynanmadan tamamlandı. Bu yüzden, ayrı bir şekilde değerlendirmek gerekiyordu. Bazı futbolcular yurt dışına gitti, bazıları futbol oynamak istemedi, bir çok sorun yaşandı. Durum böyle olunca, Kulüpler Birliği'nin oy birliği ile bizlere getirdiği öneri üzerinde mutabakat sağlayarak tüm liglerde düşmeyi kaldırdık." ifadelerini kullandı.

"HİÇ KİMSENİN KÜME DÜŞMEYİ KALDIRMAMIZI BEKLEMESİN"

"Bu sezon, geçen sezon gibi değil. Şartları herkes biliyordu ve kendini ona göre hazırladı. Hemen her takım, benzer sıkıntıları yaşadı. Ne bir eksik, ne bir fazla. Bu yüzden, bu sezon için kimsenin bizden düşmeyi kaldırmak, lige çıkartmak, 19'u 20 yapmak gibi bir beklentisi olmasın. Geçen sezon ne ilan ettiysek, statü ne ise o uygulanacak. Sonraki sezonlarda hem Süper Lig hem de TFF 1. Lig'deki takım sayısını 18'e düşürmeyi hedefliyoruz.”

"BU MHK İLE DEVAM EDECEĞİZ"

"Serdar Tatlı ve ekibinin çalışmalarından memnunum. Sezon içindeki eleştirilere, algılara karşı her zaman dimdik durdu ve kimseye taviz vermeden işini çok iyi yaptı. Ben istikrardan yanayım. Yıllardır, her sezon MHK Başkanı değişiyor. Biri gidiyor diğeri geliyor, hadi sonra sil baştan. Bu olmaz. Serdar Tatlı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni sezonun planlamalarını birlikte yapacağız. Kimin ne söylediği benim için önemli değil.”

"YENİ SEZONDA TARAFTARLARIN TRİBÜNDE OLMASINI İSTİYORUZ"

"Yeni sezonla birlikte, biz de taraftarların tribünde olmasını istiyoruz. Çok özledik. Sezon içinde, zaman zaman seyirci kararı aldık, ancak vaka sayılarının artış göstermesi kararlarımızı değiştirdi. Bilim Kurulu ve TFF Sağlık Kurulu'nun önerilerini dikkate aldık. Önce, stat kapasitesinin belirli oranı ile başlayabiliriz. Aşılamanın artışı, vaka sayılarının azalması ile inşallah bir süre sonra dolu tribünler önünde maçlarımızı oynatırız." (Milliyet)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63