Trump BAE’yi silaha boğacak

ABD’de Trump yönetimi görevi bırakmadan önce, Birleşik Arap Emirlikleri’ne 50 F-35 savaş uçağı ve 18 SİHA dahil, 23 milyar dolarlık silah satışı için düğmeye bastı. Dışişleri Bakanı Pompeo, satışa onay verdiklerini Kongre’ye bildirdi. BAE’nin bu silahlarla bölgeyi istikrarsızlaştırmasından endişe duyuluyor.

11 Kasım 2020 Çarşamba 07:14
Trump BAE’yi silaha boğacak

ABD’de Trump yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) için 50 beşinci nesil F-35 savaş uçağı, 18 adet MQ-9B Reaper silahlı insansız hava aracı ve çeşitli füze mühimmatı satacak. Anlaşmanın toplam değeri 23,37 milyar doları buluyor. olmak üzere yüklü miktarda bir silah anlaşması yapacak.

 

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Bugün Kongre’ye, BAE’ye 10,4 milyar dolar değerinde 50 adet F-35A Lightening II uçağı, 2,97 milyar dolara 18 adete kadar MQ-9B insansız hava araçları ve 10 milyar dolar değerinde havadan havaya, havadan karaya füze mühimmatı satışına onay verme niyetimizi bildirmeleri konusunda Bakanlığa talimat verdim.” ifadelerini kullandı.

BAE ile İsrail arasında Eylül ayında diplomatik ilişkilerin resmileşmesiyle Washington’un Abu Dabi’ye gelişmiş silah teknolojileri satacağı medyaya daha önce yansımıştı. BAE’nin elindeki silah envanterini, bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik operasyonlarda kullanmasından endişe duyuluyor.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63