Trump duyurdu! Bir ülke daha İsrail'e boyun eğdi

Son Dakika haberi; ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Bahreyn'in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına vardığını duyurdu.

11 Eylül 2020 Cuma 20:13
Trump duyurdu! Bir ülke daha İsrail'e boyun eğdi

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Bahreyn'in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına vardığını duyurdu.

TRUMP: TARİHİ BİR KIRILMA NOKTASI

Trump Bahreyn ile İsrail arasında imzalanan ihanet anlaşmasını "Tarihi bir kırılma noktası" olarak tanımlayarak bunun 30 gün içinde israil ile anlaşma imzalayan 2. arap ülkesi olduğunu ifade etti.

BAYRAYN İSRAİL İLE NORMALLEŞME ANLAŞMASI İMZALAYAN ÜÇÜNCÜ ARAP ÜLKESİ OLDU

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada da İsrailli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

Bahreyn, 1979'da Mısır'ın, 1994'te Ürdün ve  13 Ağustos'ta BAE'nin ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan dördüncü Arap ülkesi oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63