Trump'a 'savaş' seçeneklerini sunup kırmızı alarm verecekler

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump'a İran tarafından Suudi petrol tesisine yapılan saldırıya karşılık verilmesi için askeri seçenekleri sunacağı iddia edildi. Pentagon'un İran'a olası bir saldırının süreci savaşa sürükleyebileceği konusunda da uyarı yapacağı bildirildi.

20 Eylül 2019 Cuma 17:47
Trump'a 'savaş' seçeneklerini sunup kırmızı alarm verecekler

İngiliz Time gazetsinde yer alan habere göre, Beyaz Saray'da Pentagon yetkilileri Trump'a İran'da hava saldırısı yapılabilecek hedefler listesi ve diğer misilleme seçeneklerini sunacak.

Bu ulusal güvenlik toplantısının ABD'nin Ortadoğu'daki bir müttefikine yapılan saldırıya nasıl karşılık vereceğine ilişkin ilk kez karar alınacak olması nedeniyle önemli olduğu kaydedildi. Verilecek kararın ABD'li ve Suudi müfettişlerin Aramco'nun iki tesisine yapılan füze ve insansız hava aracı saldırılarının İran tarafından yapıldığına dair sunacağı delillere bağlı olacağı ifade edildi.

ABD SALDIRILARDAN İRAN'I SORUMLU TUTUYOR: ÇIKARLARIMIZI VE MÜTTEFİKLERİMİZİ KORUYACAĞIZ

Aralarında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da olduğu bazı ABD'li siyasetçiler saldırının İran tarafından yapıldığını öne sürüyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence toplantı öncesinde yaptığı açıklamada "Trump verileri inceleyecek ve önümüzdeki adımlar konusunda karar alacak. Fakat Amerikalılar rahat olsun ABD bölgedeki çıkarlarını koruyacak ve müttefiklerimizin yanında olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İRAN'DAN SERT AÇIKLAMA

İran ise iddiaları yalanlarken, ABD'nin yapacağı bir saldırının "topyekun savaş" anlamına geleceğini ve buna karşılık verileceğini açıkladı.

ABD İHA'SI DÜŞÜRÜLÜNCE SALDIRI GÜNDEME GELMİŞTİ

Trump Haziran ayında da İran'ın hava sahasına giren ABD'ye ait bir İHA'yı vurmasının ardından İran'a saldırı seçeneklerini değerlendirmiş, sonrasında Twitter hesabından saldırıdan vazgeçtiğini çünkü "150 kişinin ölmesini istemediğini" yazmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63