Trump'a ulaşan mektup herkesi şaşırttı! Türkiye karşıtı bir hamle daha

ABD'de üst düzey Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda varılan ateşkesi ihlal ettiği iddiasıyla terör örgütü PKK/YPG tarafından başlatılan kara propagandaya alet olarak, Trump yönetimine "sert yaptırımları uygulayın" çağrısı içeren bir mektup gönderdi.

07 Kasım 2019 Perşembe 14:07
Trump'a ulaşan mektup herkesi şaşırttı! Türkiye karşıtı bir hamle daha

Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham ve Marsha Blackburn ile Demokrat senatörler Chris Van Hollen, Richard Blumenthal ve Jeanne Shaheen, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bir mektup gönderdi.

Soldan sağa doğru: 1. Lindsey Graham 2. Marsha Blackburn 3. Chris Van Hollen 4. Richard Blumenthal 5. Jeanne Shaheen

"KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK"

Trump yönetimine "Türkiye'ye yaptırım uygulayın" çağrısı yapan ABD'nin önde gelen senatörleri, "Ortaya koyulanlar göz önünde bulundurulduğunda, kaybedecek vakit yok" ifadesini kullandı.

MEKTUPTA TRUMP'IN "EKONOMİNİZİ MAHVEDERİM" SÖZLERİNE VURGU YAPILDI

Türkiye'nin anlaşma kapsamındaki "güvenli bölge" dışında operasyon yürüttüğü ve Kürtlere saldırdığı yolundaki iddialara yer verilen mektupta, ABD Başkanı Donald Trump'ın birkaç kez "Ankara taahhütlerini ihlal ederse, Türkiye'nin ekonomisini yok ederim" dediği hatırlatıldı.

"SERT YAPTIRIMLAR UYGULAYIN"

İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre mektupta şunlar belirtildi: "Bu pozisyonu uygun olarak, yönetimin (Washington) 17 Ekim anlaşmasını uygulamak için sert ekonomik yaptırımlarla acil tedbir almasını istiyoruz."

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULAMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Senatörler ayrıca Türkiye'ye yönelik yaptırım yasasının Kongre'den geçmesi için çalışacaklarını da vurguladı.

TRUMP'IN SURİYE KARARLARINA EN YÜKSEK SESİ YÜKSELTEN İSİMLER

Yaptırım çağrısı yapan bu isimler, ABD Kongresi'nde, Trump'ın ABD kuvvetlerini Suriye'nin büyük bölümünden çekme kararına karşı çıkan en güçlü sesler arasında yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63