Trump'ın füzelerle vurup savaş çıkarma planı son anda durduruldu

The New York Times'ın 4 ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD Başkan Donald Trump'ın yakın zamanda kendi yönetimine İran'a karşı olası bir saldırı sorduğunu, ancak yönetim yetkililerinin onu bunu yapmamaya ikna ettiğini bildirdi. Trump'ın hedefinde İran'ın en büyük nükleer tesisi olduğu belirtildi.

17 Kasım 2020 Salı 13:25
Trump'ın füzelerle vurup savaş çıkarma planı son anda durduruldu

Mevcut ve eski ABD yönetim yetkililerine göre Trump, 12 Kasım Perşembe günü Oval Ofis'te kıdemli danışmanları ile bir toplantı düzenledi ve önümüzdeki haftalarda İran'ın Natanz'daki en büyük nükleer tesisine askeri saldırı düzenleme olasılığıyla ilgilendiğini belirtti.

 

Yetkililer, bu görüşmenin, uluslararası müfettişlerin İran'a sunulan zenginleştirilmiş uranyum miktarında önemli bir artış olduğunu söylemesinin ardından gerçekleştiğini belirtti.

Üst düzey ABD yönetimi yetkilileri, Başkan Trump'ı böyle bir hareketin sonuçları konusunda uyardı.

 

İran'a yapılacak olası bir  saldırı ile ilgili toplantıya katılanlar arasında Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakan Vekili Christopher Miller ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley de vardı.

Pompeo ve Milly potansiyel risklere ilişkin görüşlerini sunduktan sonra, toplantı bir füze saldırısı olasılığını programdan çıkarmaya karar verdi.

Gazetenin kaynakları, Trump'ın hala İran'ın uranyum stoklarındaki artışına "yanıt verme" ihtimalleri üzerinde çalıştığını ve Irak'ta Tahran ile müttefik gruplar da dahil olmak üzere İran'ın varlıklarını ve müttefiklerini hedef aldığını öne sürüyor.

Öte yandan, Beyaz Saray yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63