Trump'tan Suudi Arabistan'a 'ayrılık hediyesi'!

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen'deki Amerikalı çalışanlarını Trump yönetiminin İran destekli Husileri terör örgütü ilan etme olasılığına karşı ülkeden çekti. Bu ihtimal Trump'ın Suudi Arabistan'a görevinden ayrılmadan önceki 'ayrılık hediyesi' olarak da yorumlandı.

19 Kasım 2020 Perşembe 03:15
Trump'tan Suudi Arabistan'a 'ayrılık hediyesi'!

Foreign Policy'nin haberine göre, Yemen'deki Amerikalı BM çalışanları ve diğer yardım kuruluşlarında çalışan ABD'lileri Husilerin kontrolündeki Sana'dan geçici olarak farklı bir yere gönderildi. 

Amerikalı BM çalışanlarının nereye gönderildiği belirtilmezken ülkedeki  koşullara göre personelin tekrar dönebileceği ifade edildi. 

AMERİKALI BM ÇALIŞANLARINDAN YEMEN'İN KUZEYİNDEN AYRILMALARI İSTENDİ

BM'nin pazartesi gecesi çalışanlarına ABD yönetiminin Husileri terörist ilan etme ihtimali olduğuna dair bir mesaj gönderdiği kaydedildi. Husilerin terörist ilan edilmesinin ne tür sonuçlar doğuracağı bilinmediği için Amerikalı BM çalışanlarından Yemen'in kuzeyinden ayrılmalarının istendiği belirtildi. 

TRUMP'IN "AYRILIK HEDİYESİ"

Foreign Policy, Trump yönetiminin ABD yönetiminin Husileri terör örgütü ilan etme ihtimalini Trump'ın Suudi Arabistan'a görevinden ayrılmadan önceki "ayrılık hediyesi" olarak nitelendirdi. 

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63