Turizm sektöründe 'muafiyet' karmaşası! Oteller muaf ama seyahat acentaları izin alamıyor

17 günlük kapanma, turizm sektöründe büyük bir mağduriyete sebep oldu. Oteller kapanmadan muaf tutulurken seyahat acentaları turistleri karşılayacak personelleri için izin alamıyor

02 Mayıs 2021 Pazar 14:46
Turizm sektöründe 'muafiyet' karmaşası! Oteller muaf ama seyahat acentaları izin alamıyor

Pandemi nedeniyle getirilen yasaklar, başta Antalya olmak üzere tüm turizm kentlerinde sıkıntılara neden oldu. Seyahat acentaları, yurt dışından getirecekleri misafirlerine hizmet verecek personelleri için izin belgesi alamıyor.

103 BİN TURİST GELECEK

17 Mayıs 2021 sabahına kadar devam edecek yasaklar boyunca, Antalya ve çevresine tur operatörleri tarafından 103 bin civarında turistin getirilmesi bekleniyor ancak kısıtlamadan oteller muafken seyahat acentası çalışanları kısıtlamadan muaf durumda değil. 

İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili genelgenin 12. Maddesinde otel çalışanları sokağa çıkma yasağından muaf tutulurken, turistleri karşılayan, transferini yapan ve otellerde tur operatörlerini temsil eden seyahat acentalarının çalışanları ve yöneticileri için muafiyet sağlanmaması sektörde büyük bir mağduriyet oluşturdu.

Konuyla ilgili olarak valilik ve kaymakamlıklar nezdinde girişimde bulunan turizmciler henüz sonuç alamadığını açıkladı. 

Sorunun çözümü için iki gündür yoğun gayret gösteren seyahat acentaları, doğacak sorunlarla ilgili olarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ve Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’dan çözüm bekliyor.

TURİSTLERİ MÜZELERE KİM GÖTÜRECEK?

Kapanma sürecinde yabancı turistlerin ziyaret edebilmesi için açık tutulmasına karşın turistlere müze turu satacak ve turları organize edecek seyahat acentalarının izinlerinin olmaması soru işaretlerine neden oldu…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63