Türkiye dünya tarihine geçti! S-400 ve Patriot'ların olduğu tek ülke

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin teslimatı üç parti şeklinde yapılacak. Bugün planlanan teslimatın ilk bölümü yapıldı. Bu gelişmenin yaşanmasıyla Türkiye, S-400'lere dünya üzerinde sahip 4. ülke, NATO içinde ise tek ülke konumu yükselmiş oldu. Türkiye, S-400 ve Patriot'ları kendi topraklarında barındıran ilk ve tek ülke olarak da tarihe geçti.

12 Temmuz 2019 Cuma 15:20
Türkiye dünya tarihine geçti! S-400 ve Patriot'ların olduğu tek ülke

Rusya bu güne kadar sadece Çin ve Belarus'a S-400 sistemlerinin teslimatını gerçekleştirmişti. Türkiye, bugün Ankara'ya bu sistemin inmesiyle S-400'leri teslim alan üçüncü ülke oldu.

 

 

Bunlar dışında Suriye'de de S-400 konuşlandırılmış durumda ancak bunlar bu ülkedeki Rus askeri üssünde yer alıyor.

TOPRAKLARINDA S-400 VE PATRİOT'A SAHİP TEK ÜLKE

 

 

Türkiye S-400 savunma sistemine sahip dünyadaki dördüncü ülke olurken, NATO içinde ise tek ülke konumuna yükseldi. Türkiye ayrıca, Amerikan hava savunma sistemi Patriot ve Rus hava savunma sistemi S-400'ü topraklarında barındıran tek ülke olarak da tarihe geçti.

İSPANYA'YA AİT PATRİOT'LAR İNCİRLİK'TE KONUŞLU

Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nde NATO kapsamında İspanya'ya ait Patriot Birliği bulunuyor.

İspanya, Türkiye'de konuşlu Patriot'larını 6 ay daha tutma kararı aldı

İKİ ÜLKE S-400 İÇİN TESLİMAT SIRASINDA

NATO üyesi olmamasına rağmen ABD ile sıkı müttefik olan Hindistan ve Suudi Arabistan ise, Moskova ile S-400'ler için anlaşmayı yaptı ve teslimatı bekliyor.

S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMİYLE İLGİLENEN ÜLKELER

Washington yönetiminin yaptırım tehdidine rağmen çok sayıda ülke Rusya'nın S-400 hava savunma sistemiyle ilgileniyor. Katar, Cezayir, Fas, Mısır, Vietnam ve Irak bulunuyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63