Türkiye füzeleri ateşlemişti! NATO'dan sürpriz S-400 açıklaması

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı ve uluslararası kamuoyunda büyük bir tartışmanın da fitilini alevleyen S-400 savunma sistemi ile ilgili bir açıklama da NATO'dan geldi. Önceki gün Sinop'ta S-400'ün deneme atışının yapıldığına dair haberler ile ilgili NATO bir bilgilendirme geçti.

18 Ekim 2020 Pazar 10:34
Türkiye füzeleri ateşlemişti! NATO'dan sürpriz S-400 açıklaması

Geçen yıl içinde Türkiye ile ABD arasında tansiyonun yükselmesine sebep olan S-400 hava savunma sisteminin Rusya'dan alınmasıyla ilgili son günlerde sıcak gelişmeler peş peşe yaşanıyor.

 

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin denemelerinin Sinop'ta yapıldığına dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından NATO dün e-posta yoluyla bir bilgilendirme açıklaması yaptı.

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'in haberinde, NATO'nun bu gelişmeden duyduğu rahatsızlık belirtildi. NATO'nun e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi ile ilgili yaptığı herhangi bir test talihsizdir. Türkiye’nin diğer müttefiklerle alternatif çözümler bulmak için çalışması önemli" ifadesi kullanıldı.

 

Yapılan açıklamada, "Bu sistem NATO müttefiklerinin uçak filosu sistemine ciddi bir risk oluşturabilir ve NATO müttefiklerinin ilişkisini etkileyebilir. Bu Türkiye'nin ulusal bir kararı fakat S-400'ler NATO’nun hava ve füze savunma sistemine edilemez" denildi.

KAYNAK: BLOOMBERG

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63