Türkiye hamle yaptı, 4'ü birden harekete geçti! Resmen anlaştılar

Yunanistan'ın başkenti Atina'da görüşme gerçekleştiren İsrail, ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Yönetimi, Doğu Akdeniz'deki enerji meselelerini masaya yatırdı. ABD, İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan çok sayıda konuda anlaşma vardı. Türkiye'nin daha önce bölgeye gönderdiği Yavuz gemisi, 07.08.2019 tarihinde sondaj faaliyetlerine başlamıştı.

07 Ağustos 2019 Çarşamba 19:42
Türkiye hamle yaptı, 4'ü birden harekete geçti! Resmen anlaştılar

Yunanistan, ABD, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin enerji bakanları başkent Atina'da bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde birçok konuda anlaşma sağlandı ve işbirliğinin daha da arttırılması kararlaştırıldı.

 

 

İngiliz haber ajansı Reuters'da yer alan habere göre, Yunanistan Enerji Bakanı Kostis Hatzidakis, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Yunanistan, İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi ve ABD'nin enerji, siber ve altyapı güvenliğindeki işbirliğini ilerletme kararı aldığını söyledi.

Kıbrıs Rum Kesimi Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis gazetecilere verdiği demeçte, ülkesinin doğal kaynakları arama hakkı konusunda meslektaşlarından güvence ve tam destek aldıklarını açıkladı.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Enerji Kaynaklarından Sorumlu Müsteşarı Frank Fannon ise, enerjinin bölgede daha geniş siyasi istikrar için bir köprü olabileceğini dile getirdi.

Yavuz, Doğu Akdeniz'de sondaja başladı

YAVUZ GEMİMİZ SONDAJ FAALİYETLERİNE BAŞLAMIŞTI

Türkiye'nin daha önce bölgeye gönderdiği Yavuz gemisi, 07.08.2019 tarihinde sondaj faaliyetlerine başlamıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin bugün itibarıyla bin 710 metre sondaj derinliğine ulaştığını belirtmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63