Türkiye hamleyi yaptı, ABD ne yapacağını şaşırdı! Yeni planları...

Güvenlik ve Terör Politikaları Uzmanı Coşkun Başbuğ, Suriye’deki son gelişmeler ve TSK’nın Suriye sınırına yönelik yoğun sevkiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başbuğ, "ABD, Türkiye’nin bölgedeki hamleleri neticesinde çıkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiğimiz gün bir çabaya girişti." dedi.

11 Temmuz 2019 Perşembe 15:24
Türkiye hamleyi yaptı, ABD ne yapacağını şaşırdı! Yeni planları...

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere zırhlı personel taşıyıcısı ve komando takviyesi devam ediyor. Güvenlik ve Terör Politikaları Uzmanı Coşkun Başbuğ, bölgeye yapılan sevkiyatları değerlendirdi.

 

 

Aksam gazetesine konuşan Başbuğ, ''Türkiye’nin bölgedeki hamleleri neticesinde ABD çıkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiğimiz gün bir çabaya girişti.'' dedi.

''TÜRKİYE, BÖLGEDEKİ GELİŞMELERE SEYİRCİ KALMAZ''

 

 

Türkiye’nin olası bir harekâtın hazırlığında olduğunu belirten Başbuğ, ''Türkiye bölgedeki gelişmelere seyirci kalmaz, terör örgütü PKK/SDG’nin bölgede meşrulaştırılması devam ediyor. Türkiye2nin Suriye sınırına yönelik sevkiyatlarının son zamanlarda artmasının bir sebebi de, Suriye coğrafyasında özellikle son günlerde Amerika’nın çektiği yapıdır. Son zamanlarda yaptıkları açıklamalarla buna İngiltere ve Fransa da dâhil oldu.'' dedi. 

''ABD, SURİYE'DE IRAK MODELİNİ UYGULAMAK İSTİYOR''

ABD’nin Irak modelini Suriye’ye uygulama çabasında olduğunu ifade eden Başbuğ, ''Irak’ta Birinci Körfez Harekâtında bulundum. İkincisinde ise bölgedeydim. Amerika burada kitlesel imha yalanını uluslararası boyuta taşımak ve ‘uluslararası boyutta çözüyoruz’ havası yaratmak için NATO’yu sorunun içine çekti. Buradaki güçlerin hepsi sembolik ve göstermelikti.'' diye konuştu.

''TÜRKİYE'NİN HAMLELERİ, ABD'Yİ ÇIKMAZA SOKTU''

NATO’nun bölge için bir çaba gösterme kapsamında Irak’ı çukura düşürdüğünü ifade eden Başbuğ, ''Suriye’de ise bu model değişti. DEAŞ'ı tek başına ben yeneceğim, başka bir coğrafyadan kimsenin sözü olmasın derdine düştü. Türkiye’nin bölgedeki hamleleri neticesinde ABD çıkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiğimiz gün bir çabaya girişti.'' diyerek sözlerini sonlandırdı. 

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63