Türkiye ve Erdoğan'a mesaj verdi! Macron'dan son dakika Doğu Akdeniz açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Akdeniz'de gerilimin tırmandırılmasından kaçındıklarını söyleyerek, "Ancak Türkiye belirli konularda niyetini netleştirmeli" dedi. Macron, AB'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı "daha iddialı, daha sıkı" olmasını gerektiğini belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı, bölgede Yunanistan ile dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

10 Eylül 2020 Perşembe 13:25
Türkiye ve Erdoğan'a mesaj verdi! Macron'dan son dakika Doğu Akdeniz açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Akdeniz'e kıyısı olan AB üyesi ülkeler ile Korsika'da yapacağı görüşme öncesi, Doğu Akdeniz gerilimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan ile dayanışma içinde olduklarını kaydeden Macron, "Türkiye'ye karşı ortak bir 'Avrupa tutumu' oluşturmaya çalışacağız" dedi.

AB'YE "TÜRKİYE'YE KARŞI BİRLİK OLALIM" MESAJI

AB'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı "daha iddialı, daha sıkı" olmasını gerektiğini belirten Fransa Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz'de gerilimin tırmandırılmasından kaçındıklarını söyleyerek, "Ancak Türkiye belirli konularda niyetini netleştirmeli" dedi.

Macron ayrıca, Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu ancak Doğu Akdeniz'de NATO müttefiki gibi hareket etmediğini söyledi.

 

Miçotakis The Times'a yazdı, Türkiye'yi açık açık tehdit etti: Bedel ödeyeceksiniz

MİÇOTAKİS DE THE TIMES'A YAZDI

The Times'a makale yazan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ise, Türkiye'nin önündeki seçeneğin çok açık olduğunu öne sürerek Avrupa'nın yanı başındaki "saldırgan" tutumunu sürdürmesi halinde, bunun ekonomik bedelini ödeyeceğini belirtti. Ankara'nın geçmişten gelen "eski bir üslup" kullandığını kaydeden Miçotakis, "Türkiye'ye karşı koyacak askeri gücümüz var" ifadesini kullandı.

KRİTİK GÜN, KRİTİK TOPLANTI

Miçotakis'in makalesi, tam da Fransız lideri Emmanuel Macron'la buluşacağı gün yayımlandı. Yunanistan'ın günlerdir beklediği randevu, bugün akşam üzeri saat 17.00'de gerçekleşecek. Akdeniz'e kıyısı olan AB üyeleri, resmi adıyla "EuroMed 7" bugün Fransa'nın Korsika adasında bir araya gelecek. Zirveye ev sahibi Fransa'nın yanı sıra İtalya, Malta, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs katılacak.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63