Türkiye'den İdlib'e harekatla ilgili son dakika açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ile İdlib görüşmelerine ilişkin, "Henüz istediğimiz noktada değiliz, belki liderler görüşebilir" dedi. Çavuşoğlu, "İdlib harekatı ne zaman olacak" sorusuna, "Kararını sahadaki gelişmeler doğrultusunda Cumhurbaşkanımız verir" yanıtını verdi.

20 Şubat 2020 Perşembe 10:20
Türkiye'den İdlib'e harekatla ilgili son dakika açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'de gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı.

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ile İdlib görüşmelerine ilişkin, "Henüz istediğimiz noktada değiliz, belki liderler görüşebilir. Düşüncelerimizi Rus tarafına ilettik, temaslar devam edecek" dedi. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İDLİB HAREKATI NE ZAMAN OLACAK?

"Kararını sahadaki gelişmeler doğrultusunda Cumhurbaşkanımız verir.

RUSYA İLE GÖRÜŞMELER

ABD Rusya'yla yaşadığımız sorundan dolayı bize yaklaşıyorsa samimiyeti sorgulanır. Rusya bize harita dayatmadı, karşılıklı pozisyonlarımızı belirten haritalar verdik. 

DOĞU AKDENİZ'DE SONDAJ GERİLİMİ

İhtiyaç olursa ilave gemi gönderilmesinde tereddüt etmeyiz.

LİBYA'DAKİ DİPLOMATİK SÜREÇ SONA MI ERDİ?

Biz Serrac'ı ikna ettik ama Hafter kaçtı. Sahada hep ihlallere devam etti. Berlin Konferansı bizim çabalarımız sayesinde başladı. Berlin Konferansında da aldığımız ortak deklarasyona Hafter destek vermedi. Toplantı mekanına bile gelmedi. İhlaller devam ettikten sonra, Serrac da görüşmelerden çekildiğini açıkladı. Ateşkes devam etmezse siyasi sürece geçilmesi çok zor.

ALMANYA'DAKİ SALDIRI

Avrupa ülkeleri kendi içlerinde bunu (ırkçılığı) durduramazsa bu çok tehlikeli yerlere gider."

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63