Türkiye'den kritik S-400 açıklaması: Atacağımız adımlar var...

AA Editör Masası'nın konuğu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunuyor... S-400 hava savunma sistemlerinin alınmasına ilişkin de açıklama yapan Çavuşoğlu, ''Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız.'' dedi.

14 Haziran 2019 Cuma 10:29
Türkiye'den kritik S-400 açıklaması: Atacağımız adımlar var...

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları; 

 

 

S-400'ler ile ilgili hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Bağımsız ve özgür millet olmak için kararlılığımızı devam ettireceğiz. 

'SESSİZ SEDASIZ OTURALIM ANLAYIŞI YOK, KARŞILIĞINI VERECEĞİZ'

ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa, bizim de atacağımız adımlar var. Amerika bu kararları aldı, biz de sessiz sedasız oturalım anlayışı yok artık. Bize yönelik olumsuz bir davranış olursa, biz de karşılığını vereceğiz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde bunun çalışmalarını yapıyoruz. 

'NATO'NUN BİZİ KORUYACAK KAPASİTESİ YOK'

Yarın bize yönelik herhangi bir saldırı olduğu zaman NATO'nun bizi koruyacak bir kapasitesi yok. NATO bizim hava sahamızın yüzde 30'unu koruyabiliyor. Bizim en ihtiyacımız olduğu zamanda ABD, Hollanda Patriot bataryalarını geriye çekti. Bir tek İspanya ve İtalya bunları bıraktı. Elbette bu bir milli mesele. Muhalefetten de topluca bir bilgilendirilme talebi olursa elbette bunu yaparız. Muhalefete bilgi verme konusunda hiçbir tereddütümüz olmaz. Ama bu bilgileri almadan da Türkiye S-400'ü almasın şeklinde muhalefet etmesinler, birilerine hizmet etmesinler. 

(Rusya'nın garantörlüğü) Rejime söz geçiremiyoruz mazeretini kabul edemeyiz. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63