Türkiye'den yeni petrol hamlesi! Yeni müjdeler gelebilir

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Akdeniz'de Türk kara suları içinde sahip bulunduğu, pafta numaraları belirlenmiş üç adet petrol sahası için başvuru yaptı.

09 Temmuz 2021 Cuma 14:14
Türkiye'den yeni petrol hamlesi! Yeni müjdeler gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığıyla yeni enerji kaynakları için çalışmalara başlayan Türkiye, Karadeniz'den art arda güzel haberler aldı.

KARADENİZ SONRASI GÖZLER AKDENİZ'DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı verilere göre; Türkiye Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfetti. Akdeniz'de de çalışmalarını sürdüren Türkiye yeni kaynakların keşfi için tüm engellemelere rağmen kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.

FATİH SONDAJ GEMİSİ

AKDENİZ'DE 3 ALANDA ARAMA YAPILACAK

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre; Türkiye Petrolleri AO'nun (TPAO), Akdeniz'de Türk karasuları içinde pafta ile belirli üç alanda petrol arama ruhsatı için başvuruda bulunduğu alanlar Mersin ili Silifke ilçesi açıklarında, ancak Mersin körfezi içinde yer alıyor.
ORUÇ REİS SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİSİ

PETROL ARAMA BAŞVURUSU MAPEG'E YAPILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan duyurusuna göre MAPEG'e yapılan petrol arama ruhsatı başvurusunda, arama alanlarının; P32-cl, P32-a3 ve P32-d paftalarda yer aldığı belirtildi.

<img alt="Cumhurbaşkanı Erdoğan: " karadeniz'deki="" toplam="" gaz="" keşfimiz="" 540="" milyar="" metreküpe="" ulaştı.""="" class="inline-image-alt" data-cke-saved-src="https://i12.haber7.net//haber/haber7/photos/2021/27/HotHg_1625827979_3811.jpg" src="https://i12.haber7.net//haber/haber7/photos/2021/27/HotHg_1625827979_3811.jpg" style="height:1033px; width:800px">

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63