Türkiye'nin Azerbaycan kararına Rusya'dan cevap

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin TBMM Başkanlığı'na sunulan tezkerenin Türkiye'nin kendi iç prosedürü olduğunu ifade etti.

16 Kasım 2020 Pazartesi 13:08
Türkiye'nin Azerbaycan kararına Rusya'dan cevap

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan mutabakat sonucu, ateşkese uyulup uyulmadığının denetlenmesi amacıyla işgalden kurtarılan Azerbaycan topraklarında bir ortak merkez oluşturulması için asker gönderme tezkeresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM'ye gönderilmesine Rusya'dan cevap geldi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bölgeye asker gönderilmesi konusunun Türkiye'nin kendi içişleri olduğunu vurgulayarak, "Azerbaycan topraklarında da bir gözlem merkezi olacak, oraya Türk askerlerinin gönderilmesi gerekiyor. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin iç mevzuatınca öngörülen iç prosedürlerin uygulanması durumu" ifadelerini kullandı.

Peskov ayrıca, "Azerbaycan'da ortak bir gözlem merkezi kurulmasına ilişkin anlaşmalara gelince, bu da Rusya ile Türkiye arasındaki ikili anlaşmanın bir ürünü" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR....

KAYNAK: SPUTNİK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63