Türkiye'nin kararı sonrası Yunan medyası: 'Ankara bizimle dalga geçiyor'

Türkiye'nin yayımladığı son NAVTEX'leri sayfalarına taşıyan Yunan medyası, "Ankara bizimle dalga geçiyor" ifadelerini kullandı.

16 Ocak 2021 Cumartesi 16:50
Türkiye'nin kararı sonrası Yunan medyası: 'Ankara bizimle dalga geçiyor'

Türkiye 11-14 Ocak arasında, Ege ve Doğu Akdeniz'de yapılacak atış ve askeri eğitimler için farklı sahalarda, toplam 9 yeni NAVTEX mesajı yayımlamıştı. Eğitimler Kuzey Ege, Marmaris ve Antalya açıklarında gerçekleştirilmişti.

 

Türkiye'nin NAVTEX kararlarını değerlendiren Yunan medyasından Pentapostagma, bu adımların "kışkırtıcı" olduğunu belirtti. Yunanistan ile Türkiye arasında gerilimin artmasıyla Türk tarafının "NAVTEX yağmuru" başlattığını belirten gazete, "Ankara bizimle dalga geçiyor" ifadelerini kullandı.

 

Pentapostagma gazetesi ayrıca, Türkiye'nin haddini aştığını, Ege Denizi'ndeki bazı bölgelerde Aralık ayına kadar tatbikat yapmayı planladığını iddia etti.

Yunan diplomat: Türkiye'nin hamlesi dengeleri altüst etti

NATO'DAKİ İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Atina yönetiminin katılmaması nedeniyle bir süredir gerçekleştirilemeyen Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz konusunda ayrıştırma usullerinin ele alınacağı görüşmelerin, gelecek hafta yeniden başlaması planlanıyor.

NAVTEX NEDİR?

NAVTEX, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63