Türkiye'nin KKTC'ye SİHA üssü planı Yunanistan'ı korkuttu

Türkiye SİHA alanında elde ettiği başarıyı sahaya da yansıtmaya devam ediyor. Ankara, nüfuz alanının bulunduğu bölgelere SİHA üssü taşımayı değerlendirirken, KKTC'ye yapılması planlanan üs Yunanistan'ı, korkuttu.

03 Haziran 2021 Perşembe 12:39
Türkiye'nin KKTC'ye SİHA üssü planı Yunanistan'ı korkuttu

Türkiye'nin insansız hava teknolojiler ve SİHA'lar üzerine kazandığı deneyim dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. SİHA satın alımı için ülkeler sıraya girerken, Türk teknolojileri ile ilgilenen ülke sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu alandaki deneyimini, nüfuz alanlarındaki etkisini artırmak için kullanmayı planlayan Türkiye, KKTC'ye de SİHA üssü kurnayı planlıyor. Bu plan için henüz harekete geçilmese de , fikir aşamasında Yunanistan'ı korkutmaya yetti.

Son olarak İsviçreli medya kuruluşu SRF, "Türk mucizesi" olarak nitelendirdiği SİHA'ları yere göğe sığdıramamıştı. Şimdi de Yunan basınından dikkat çeken haberler çıktı.

YUNANİSTAN TELAŞLANDI

Türkiye Akdeniz'de yeni bir SİHA üssü kuracak. KKTC'de kurulacak üs, Geçitkale Askeri Havaalanı'nda 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Kıbrıs Barış Harekâtı yıl dönümü törenleri sırasında tam faaliyete geçecek. Türkiye ve Yavru Vatan'ın ortaklaşa kuracağı üs, Yunan basınını telaşlandırdı.

"İŞGAL" KORKUSU

Türkiye'nin hamlesi ile panikleyen Yunan basını gazetelerine "İşgal" manşetleri attı. SİHA üssü için "Türk işgalinin 47. yıldönümünde kullanıma açılacak" başlığıyla servis edildi.

Türkiye'nin bu hamleyle adanın ve bölgenin hakimi olabileceğini vurgulayan manşetler, Yunan'ın yaşadığı tedirginliği gözler önüne serdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63