Türkiye'ye karşı havalandı! Suudi savaş pilotunun son selam çakışı olay oldu

Suudi Arabistan ile Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de başlattığı tatbikat sona erdi. Suudi F-15 jetleri Riyad'ın yolunu tutarken, Atina'dan teşekkür mesajı geldi.

29 Mart 2021 Pazartesi 16:43
Türkiye'ye karşı havalandı! Suudi savaş pilotunun son selam çakışı olay oldu

Suudi Arabistan'a ait 6 adet F-15SA savaş uçağı, Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de tatbikata katılmak için 13 Mart Cumartesi günü Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlanmıştı.

TATBİKAT SON BULDU

16 Mart'ta başlayan tatbikat, 28 Mart Pazar günü son buldu.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, "Eve dönüş yolculuğunuzda güvenli bir uçuş yapın" dedi. Suudi savaş jetlerinin Souda'daki "güçlü" varlığına değinen ve yapılan eğitimler için teşekkür eden Floros, "Birlikte daha güçlüyüz! Yakın zamanda tekrar buluşana kadar" ifadelerini kullandı.

Yayımlanan fotoğraflarda, Suudi savaş pilotlarının kameralara son kez selam çaktığı görüldü.

ERDOĞAN'DAN TATBİKAT KARARINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan'la ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Burada yine Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz" demişti.

Suudi Arabistan ile Yunanistan'ın tatbikat kararına Erdoğan'dan sert tepki

BAE DE AYNI BÖLGEDE YUNANİSTAN İLE TATBİKAT YAPMIŞTI

Bundan aylar önce, BAE'ye ait 4 adet F-16 Blok 60 savaş uçağı da Girit'teki üsse gelerek Yunan Hava Kuvvetleri ile ortak bir tatbikata imza atmıştı.

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE KARŞITI SİLAHLANMA PROGRAMI

2020 Eylül'ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa'dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027'ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD'ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63