TUSAŞ, 300’ncü teslimatı gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Airbus A320 Section 19 Barrel programı kapsamında 300’ncü teslimatını gerçekleştirdi.

24 Nisan 2021 Cumartesi 10:23
TUSAŞ, 300’ncü teslimatı gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) 2017 yılından bu yana üstün kalite performansı ve zamanında teslimat ile sürdürülen Airbus A320 Section 19 Barrel programı kapsamında 300’ncü teslimatını gerçekleştirdi.

TUSAŞ tarafından üretilen Section 19 Barrel ünitesi uçağın basınç verilmiş kısmı ile verilmemiş kısmını birbirinden ayırıyor.

Section 19 ayrıca; yatay stabilizatör, dikey stabilizatör ile istikamet dümeni, irtifa dümeni gibi uçağın önemli kontrol yüzeylerini de entegre ediyor.

TUSAŞ'tan yeni nesil Airbus için ilk teslimat

"Arı gibi çalışarak teslimatlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz"

TUSAŞ, Section 19 programı kapsamında teslimatlarına son hız devam ederken, 300’ncü teslimat ile ilgili konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “2017 yılından bugüne stratejik ortağımız olan Airbus ile yapısal alanındaki çalışmalarımız büyük bir işbirliğine erişti. Taahhüt ettiğimiz çalışmalarımız nezdinde arı gibi çalışarak teslimatlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.

TUSAŞ'tan sıra dışı bor hamlesi! Test çalışmaları başladı

Uluslararası alanda ve özellikle havacılık alanında yapısal kısımdaki teslimat takvimleri hakkında verilen sözler çok önemlidir. Biz bu sözlerimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşarken, bugün Section 19 diye tanımladığımız programda 300’ncü teslimatımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı can-ı gönülden tebrik ederim” dedi.

KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63