Ukrayna Türkiye'den yeni Bayraktar TB2 siparişine hazırlanıyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için Baykar Savunma’ya ilave Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) siparişi vermeye hazırlanıyor.

18 Kasım 2020 Çarşamba 14:13
Ukrayna Türkiye'den yeni Bayraktar TB2 siparişine hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıllarda Ukrayna devletine bağlı savunma ihracatı ajansı UkrSpetsExport aracılığı ile Baykar Savunma’dan 6 adet Bayraktar TB2 SİHA tedarik eden Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına binaen yeni sipariş vermeye hazırlanıyor. Defense Express tarafından Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre; Ukrayna tarafından sipariş edilecek yeni Bayraktar TB2 SİHA’lar, Karadeniz ile Azak Denizi kıyılarının korunması için tedarik edilecekler.

 

 

Ukrayna Savunma Bakanlığı, yıl sonuna kadar vermeyi planladığı yeni sipariş ile mobil yer kontrol istasyonlarına ek olarak sabit yer kontrol istasyonu (YKİ) da tedarik etmeyi ve böylelikle sürekli istihbarat, gözetleme ve keşif (ISR) faaliyeti icra etmeyi amaçlıyor.

Donbass muharebe sahasındaki Rus ana muharebe tanklarına (AMT) karşı Roketsan MAM-L mühimmatlarıyla teçhiz edilen Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanmayı amaçlayan Ukrayna Ordusu, toplamda 48 adet Bayraktar TB2 SİHA daha tedarik etmeyi amaçlıyor.

 

 

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63