Vaka sayıları artarken tepki çeken sınav kararı: Binlerce öğrenci risk altında!

Anadolu Üniversitesi, örgün eğitimlerde yaz okulu sınavlarının çevrimiçi; Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin sınavlarının ise yüz yüze yapılacağını duyurdu. Vakaların arttığı dönemde alınan bu karara öğrenciler tepki gösterdi.

16 Temmuz 2021 Cuma 12:44
Vaka sayıları artarken tepki çeken sınav kararı: Binlerce öğrenci risk altında!

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında 2020-2021 öğretim yılı, çevrimiçi eğitimlerle tamamlanması sonrası üniversiteler yaz okulu programlarını da açıklamaya başladı.  

Duyurulara göre Anadolu Üniversitesi, örgün eğitimlerde yaz okulu sınavlarını çevrimiçi, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarını ise yüz yüze yapacak.  

ÖĞRENCİLER KARARA TEPKİ GÖSTERDİ 

Belirlenen takvime göre, örgün eğitim programlarında 5 Temmuz 2021 tarihinde başlayacak olan dersler uzaktan öğretim sistemi ile gerçekleştirilecek ve sınavlar çevrimiçi olarak yapılacak. 

Açıköğretim programlarında ise kayıtlar 5-9 Temmuz tarihleri arasında, sınavlar 4 Eylül’de yüz yüze gerçekleştirilecek. 

Kararın açıklanmasının ardından AÖF öğrencileri, salgın sürecinin devam ettiğini dile getirerek karara tepki gösterdiler. 

Sosyal medyada pek çok öğrencinin etkileşimi sonucu söz konusu karar, Twitter’da da gündemin ilk sıralarına taşındı.  

Öğrenciler, alınan kararların salgın nedeniyle risk oluşturduğunu ifade ederek AÖF sınavlarının da örgün eğitimlerde olduğu şekilde çevrimiçi olarak yapılmasını talep ettiler. 

Twitter’dan seslerini duyurmak isteyen öğrenciler, tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler: 

 

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63