Vatandaş camilerin açılması için gün sayıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde 'Kontrollü Sosyal Hayat'a geçişi açıkladı. Türkiye'de hayatın kontrollü de olsa normale dönüşü için birçok alanda adım atılırken vatandaş camilere de çözüm bulunmasını talep ediyor.

08 Mayıs 2020 Cuma 10:37
Vatandaş camilerin açılması için gün sayıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk etapta kapatılan yerler arasında bulunan AVM’ler berber-kuaförler ve güzellik merkezleri normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte 11 Mayıs'ta yeniden hizmet verecek. Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verecek. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen Süper Lig'de 2019-2020 sezonu da 12 Haziran'da yeniden başlayacak.

 

CAMİLERE DE ÇÖZÜM BULUNSUN

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ilk etapta kapatılan yerler arasında bulunan camiler için ise ilk etapta Cuma namazları topluca kılınacak. Cami dışında kılınması planlanan cemaatle namaz, eğer her şey yolunda giderse 12 Haziran'da başlayacak. 

 

Vatandaşlar camilerde de tıpkı avm ve diğer işletmelere uygulandığı gibi belli standartlar getirilerek ibadetlerini yerine getirmek istiyor. 

Peki bu süreçte camilerde namaz kılınabilir mi?

Koronavirüsten korunmada sosyal mesafenin önemli olduğuna vurgu yapan uzmanlar, avm gibi yerlerde o mesafenin korunabilmesi için belirli kriterler getirilebiliyorsa, benzer düzenlemelerin camiler için de yapılabileceğine dikkat çekti. 

Örneğin;

- Camilere gelenlere maske takma zorunluluğu getirilmesi.

- Namaz kılanlar arasında 1,5 metrelik mesafenin korunması.

- Camilerin her namaz öncesi havalandırılması.

- Mümkünse camilerde her vakit namazından sonra dezenfekte edilmesi.

- Hava uygunsa namazların cami avlusunda kılınması.

- Özellikle abdest alınan yerlerin temizliğine özen gösterilmesi.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63