Volkan Bozkır: Başkan olduğum sürece hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak

Volkan Bozkır: "Birleşmiş Milletler olarak size şunu garanti edebilirim ki benim başkanlığım döneminde hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak."

06 Nisan 2021 Salı 15:45
Volkan Bozkır: Başkan olduğum sürece hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Bozkır, BM Genel Kurul Başkanlığı yapan tarihteki ilk Türk.

Sabah saatlerinde Anıtkabir'e giderek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Bozkır, daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gerçekleştirdi.

"Türkiye, BM çalışmalarının güçlü bir destekçisi ve büyük bir BM mevcudiyetine ev sahipliği yapıyor. İstanbul, bölgesel BM merkezi konumunda" diyen Bozkır, Çavuşoğlu ile BM Genel Kurul çalışmalarını ve BM gündemindeki konuları ele aldı.

BM Mukim Koordinatörlüğü ve Türkiye'deki diğer BM ajanslarının temsilcileriyle de biraraya gelen Bozkır, "BM personeli, dünyanın dört köşesinde, ev sahibi ülke makamlarıyla işbirliği halinde görev yapıyor, BM'nin çalışma alanlarında üye ülkelere destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Temaslarının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop'la da görüşen ve daha sonra Meclis kürsüsünde milletvekillerine hitap eden Bozkır, "Birleşmiş Milletler olarak size şunu garanti edebilirim ki benim başkanlığım döneminde hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak" dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap ettikten sonra milletvekilleri ile sohbet eden BM Genel Kurul Başkanı, ardından vekillerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63