Yabancılardan tüyleri diken diken eden sözler: Vatan nasıl sevilir, dünyaya gösterdiniz...

15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşanan darbe girişimine ilişkin dünyanın dört bir yanından insanlar duygu ve düşüncelerini paylaştı.

15 Temmuz 2021 Perşembe 06:24
Yabancılardan tüyleri diken diken eden sözler: Vatan nasıl sevilir, dünyaya gösterdiniz...

Tarihin kırılma noktalarından 15 Temmuz FETÖ ihaneti, Türk halkı kadar bölge ve dünya denklemini de ilgilendiren bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

Yurt dışında yaşayan yabancı milletlerden insanlar Türkiye'deki hain darbe gecesi ile ilgili hissettiklerini anlattı.

Binlerce kilometre uzakta yüreği Türkiye ve Türk milleti için çarpan insanlar, o geceye dair duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı: 

KUDÜS HAMİSİNİ KAYBEDİYOR ENDİŞESİ

Filistinli tarihçi Ahmet Musa: Haberi ilk aldığımız andan itibaren sokaklara döküldük. Bütün eller semaya açılmıştı. Dillerimizden bildiğimiz bütün sureleri okuyup dualar ediyorduk. Birçok insanın gözlerinde yaş vardı. Türk kardeşlerimizin özgürlüğü, kanı, canı gasp ediliyor ve Kudüs bir hamisini mi kaybediyor endişesi vardı. Kalabalık sabah güzel haberler gelinceye kadar dağılmadı. Türkiye güçlü olursa inanın bütün Müslümanlar güçlü olur ve tüm mazlum milletler ile birlikte Kudüs kazanır, Filistin kazanır.

TÜRKİYE, MÜSLÜMANLARIN SON KALESİ

Afganistanlı Muhammed Ali Ashna: FETÖ’cü kalkışma duyulduğunda genci yaşlısı ile yüz binlerce Afgan, sokaklara döküldü,  Allah’a yönelip Türk milletinin bu beladan kurtulması için yakardı. Hepsinin tek inancı vardı. Türkiye, Müslümanların ana vatanı ve son kalesidir. Tarih tekerrür ediyordu ve Anadolu’da yeni bir Millî Mücadele veriliyordu. Biz İslam’ın liderini ve son kalesini korumak için ecdadımızdan geri durmayız dedik ve bunu en yüksek sesle haykırdık.

SABREDEMEDİK, SINIRA DAYANDIK

Bulgaristanlı Orhan Hafız: Evde televizyon izlediğim esnada olaylardan haberdar oldum. İçimiz yanıyor ve bir şeyler yapmak istiyorduk. O anlarda tek tesellimiz başta Selimiye Camii minarelerinden okunan salalar oldu. Sabredemiyorduk, bir grup arkadaşımla Hamzabeyli Sınır Kapısı’na kadar gittik. Türkiye’miz, şehitlerimiz ve gazilerimiz için yüce Allah’a yalvardık. FETÖ ya da başka terör unsuru fark etmez, o topraklarda bize ne zaman ihtiyaç duyulursa bir nefer olarak her zaman savaşmaya ve ölmeye hazırız.

FETÖ’CÜLER TIPKI ESED GİBİYDİ

Halepli Avaş Cesim İsa (76): O gece size bir şey olsa bizim hâlimiz nice olurdu. Türkiye’de bir oğlum, bir kızım ve torunlarım yaşıyor. Burada hepimiz Erdoğan’ın kanatları altında yaşıyoruz. O gece kendi derdimizi unuttuk sadece Türkiye’nin selameti için dua ettik. FETÖ’cü teröristlerin tıpkı katil Esed gibi insanların üzerine bomba yağdırdığını gördüm. Korkum daha da arttı. Allah bir daha o günleri ebediyen yaşatmasın ve düşmana fırsat vermesin.

VATAN NASIL SEVİLİR, DÜNYAYA GÖSTERDİNİZ

Tanzanyalı  Şaban Yusuf: 
Türk milleti o gece bütün dünyaya vatan nasıl sevilir gösterdi. Hem de tarihe kanları ile yazdıkları bir destan armağan etti. Darbeyi ögrenince göz yaşlarıma hâkim olamadım ve mescitte ağlamaya başladım. Sivil insanların üzerine bombalar yağıyordu. İnsanlar ölüyordu ve yaşanan durum zor bir imtihandı. Ellerimi semaya açıp bizim kötü gördüğümüz bu durumu hayra tebdil etmesi için Allah’a yalvardım.  Müslümanlar kazandı, Türkiye kazandı ve ben kazandım.

AİLECE OTURUP DUA ETTİK

Sudanlı Doktor Tarık Nur: Darbe girişiminden bir arkadaşımın aramasıyla haberdar oldum. Hemen TV’yi  açtım, TRT Arapça yayını çıkmadı. Israrla Türk Büyükelçiliğini aradım ancak telefonu cevap vermiyordu. Çok zor saatlerdi. Ailece oturup dua ettik. Türkiye’miz ve orada yaşayan kardeşlerimiz perişan hâle düşmesin, Müslümanların lideri Erdoğan’a zarar gelmesin diye samimi gözyaşı döktük.

KAYNAK: TÜRKLİYE GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63