Yağmurdan sonra İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı

Beklenen mevsimsel yağışların düşmemesi nedeniyle ciddi bir kuraklık sorunu ile karşı karşıya kalan İstanbul'da yağan yağmur etkisini az da olsa gösterdi. İstanbul'da hafta boyunca yağmur beklenirken, barajların doluluk oranının da ürküten seviyelerden uzaklaşacağı öngörülüyor. İşte baraj baraj merak edilen rakamlar...

11 Ocak 2021 Pazartesi 23:35
Yağmurdan sonra İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı

Son yıllarda kış aylarında beklenen mevsimsel yağışların düşmemesi, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde kuraklık riskini ciddi bir boyuta taşıdı. Özellikle geçen yılın kış döneminin yağışsız geçmesi İstanbul'un düşüşte olan su seviyesini daha da etkiledi.

Son dakika: Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için peşe peşe kar uyarısı! İl İl hava durumu...

 


BARAJLARIN DOLULUĞU GEÇEN YIL AYNI DÖNEMDE %36,67 OLMUŞTU

Geçen yılın aynı döneminde yüzde 36,67 olan doluluk oranı bu sene yüzde 19,16 seviyesine kadar geriledi. Uzmanlar psikolojik sınır olarak yüzde 20'yi belirlerken, cumartesi günü başlayan sağanak yağış İstanbulluları sevindirdi.

 

Megakent İstanbul’da hafta sonu etkili olan 2 günlük yağış susuzluk tehlikesi altında olan İstanbullulara nefes aldırdı

Son yıllarda kış aylarında beklenen mevsimsel yağışların düşmemesi, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde kuraklık riskini ciddi bir boyuta taşıdı. Özellikle geçen yılın kış döneminin yağışsız geçmesi İstanbul'un düşüşte olan su seviyesini daha da etkiledi.

BARAJLARIN DOLULUĞU GEÇEN YIL AYNI DÖNEMDE %36,67 OLMUŞTU

Geçen yılın aynı döneminde yüzde 36,67 olan doluluk oranı bu sene yüzde 19,16 seviyesine kadar geriledi. Uzmanlar psikolojik sınır olarak yüzde 20'yi belirlerken, cumartesi günü başlayan sağanak yağış İstanbulluları sevindirdi.

 
YÜZDE 1,97'LİK BİR ARTIŞ GÖZLEMLENDİ

2 gündür aralıklarla yağan yağmurun barajlardaki doluluk oranını nasıl etkilediği de merak edildi. 9 Ocak Cumartesi günü yüzde 19,16 olan doluluk oranı son verilere göre yüzde 21,13'e kadar yükseldi. Bu veriler ise yüzde 1,97'lik artışa tekabül etti.Kuraklık riski altındaki İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı %20'nin üzerine çıktı

İSTANBUL'A SU SAĞLAYAN BARAJLARDAKİ SON DURUM

Istrancalar Barajı: %77,37
Terkos Barajı: %21,98
Sazlıdere Barajı: %5,65
Büyükçekmece Barajı: %19,08
Alibeyköy Barajı: %32,62
Ömerli Barajı: %17,58
Darlık Barajı: %45,66

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63